Besvarar frågorna om Ensam mamma söker!

Hej fina. Har du haft en bra helg?

Är så otroligt seg idag. Svårt att komma upp ur sängen trots att jag har massor att göra. Förmodligen det som också gör att jag är seg, lite för mycket av allting just nu att kroppen säger ifrån. Väljer att lyssna på det så gott det går och sitter nu kvar i sängen, dricker kaffe och skriver till dig. Tänkte försöka passa på att besvara alla frågor som trillade in angående Ensam mamma söker. Vet att ni har väntat och det är också en grej som står på min to do lista, att göra klart inlägget så jag med gott samvete kan stryka den punkten. Hatar att påbörja något utan att slutföra det, så efter alla frågor om programmet så hann jag aldrig besvara dom innan flytten och sen blev allt bara för mycket, som ni vet :)

Men nu äntligen, skål på det och en kopp kaffe :)Hur mycket aktiviteter fick du vara med att styra och välja? Det var mest produktionen som hade bestämt aktiviteter under exemelvis minisemestern eller utlandsresan. Men kom jag med förslag, så lyssnade oftast mitt tv team på mig och ringde upp produktionen. Men mest var det bara roliga saker så jag hängde mest på. Dock vet jag att Islandshästridningen var ett önskemål från mig :)

Jag hade kanske inte valt att mjölka getter eller fiska om jag valt helt själv ;)


Vad gjorde ni när ni inte filmade? Då gick mesta tiden åt att synka. Synka är när en person blir "intervjuvad och dessa synkar kunde ta flera flera timmar. Alltså att en person stod framför kameran med tv teamet och alla andra kanske satt och umgicks så länge sedan var det nästa tur osv. Blev mycket väntan men inget som barnen någonsin märkte av då det alltid var väldigt mycket lek för dom. Sen var barnen bara med på hemmaveckan och utomlands, resterande veckorna var vi på minisemester jag och killarna och sedan fick jag åka för att besöka en och en när det var 4 grabbar kvar.

Men när kameran inte var med alls, så fick vi egentligen inte umgås med varandra. Vi hade en koordinator som var med oss hela tiden för att se till att ingenting hände "off" kameran. Men jag minns att vi under hemmaveckan satt på kvällarna och spelade spel, pratade, drack vin och åkte och badade. Bakom kameran och dessa stunder var jag glad att vi ändå fick, för annars hade det varit svårt för mig att lära känna killarna på riktigt då en del var riktigt obekväma framför kameran. Vår koordinator var bäst!


Hur gick urvalet av killar till? Sökte de via brev eller kom de bara till inspelningen? Man fick söka genom ett brev om jag inte minns fel. Men upplägget denna gång var aldrig att vi mammor fick läsa brevet, utan vi mötte killarna första gången på en slags "Casting", den ni fick se i tvn, när en kille i taget kommer in, vi ställer lite frågor och dom avslutar sedan att berätta vem dom sökt till. Vi hade alltså ingen aning om vilken kille som sökt till vem innan dom berättade det, de var bara produktionen som hade den informationen!
Betedde sig killarna annorlunda framför kameran? Dom flesta var sig själva tycker jag, Andreas, den unga killen från Halmstad blev lite mer tystlåten framför kameran, Nicklas mer pratglad & lite clown och Totte skulle hålla upp en fasad i kameran då han hela tiden var så medveten om att den var där, iallafall i början. Han visade sig inte lika sårbar, gick lite in i en "roll" då han visste att hans kompisar skulle sitta hemma och titta och han egentligen sökt som en rolig grej mm.

Var det någon kille du kände lite extra för från början? För mig var det bara två killar som väckte mitt intresse redan från början och det var Kristofer och Totte. Dom andra var trevliga, roliga och jag tyckte om att lära känna dom, men för mig var det redan från start bara två killar som jag kände det möjligtvis kunde bli något med..

Var det någon/några killar som bara var med för utfyllnad eller för att produktionen ville? Egentligen allihopa utan Kristofer och Totte, haha! Nä men skämtosidå. För att få ett sådant program att fungera så måste de vara dejter och flera killar. Men det är klart att man inte känner något intresse för 10 olika killar och mitt tv team visste hela tiden att jag enbart hade något slagt intresse för dessa två killar och det var även dom som produktionen gav dom bästa dejterna till, vilket dom andra killarna blev lite tjuriga över ibland. Dom menade på att dom kan ju inte få en ärlig chans med mig om dom får en 10 min fikadejt medan Totte exempelvis får en helkväll med middag, promenad och mys under en filt..

Dock så var det alltid mitt beslut i vem jag skulle skicka hem, men jag och tv teamet kunde prata om vem som var bäst att ha med och kvar i gruppen. Om jag lika gärna kunde skickat hem 5 killar från första veckan kunde jag ta ett beslut om vem jag skulle ha roligast med och ha kvar den istället för någon som kanske är jätteblyg framför kameran. SOm första veckan. Var en tystlåten kille Mattias, supergullig. Jag kände spontant mer intresse i att lära känna honom än Nicklas, en sprallig kille från Göteborg, men då Mattias kändes väldigt obekväm med hela filmbiten och han kom lixom aldrig in i killgänget och kände sig ganska utanför så valde jag att skicka hem honom eter första veckan istället för Nicklas då Nicklas kunde höja upp stämningen i gruppen på ett annat sätt och det kändes inte rättvist mot Mattias att ha honom kvar när han inte alls trivdes, så vi var överens om att han ville åka.

Hände det saker utanför inspelningen som du kan dela med dig av? Haha, ja såklart det händer en del bakom kameran, men som jag sade hade vi oftast alltid en som jobbade i teamet med oss så mycket tisslande och tasslande under inspelningsveckorna blev det inte. Dock , någon vecka in i inspelningen så träffades jag och Kristofer en del i början, bakom kameran på lediga inspelningsdagar, något som man egentligen INTE får göra. Men vi klickade verkligen från början och ville lära känna varandra bättre än enbart framför kameran. Något jag ändå är glad över att jag gjorde, annars hade jag hade kommit fram till mina beslut..
Vinklade tvprogrammet hur det verkligen var eller var det saker vi fick se som inte alls stämde överens med verkligheten? Minns en grej tydligt, att dom under ett avsnitt hade med att jag fick en kyss av Kristofer och att jag sedan hade dejt med Totte och kysste honom. Reagerade att det såg ut att vara samma dag fast det var 5 dagar i mellan :) Annars tycker jag inte denna typen av program är speciellt vinklade., mer äkta, Dock minns jag jättetydligt när jag i slutet sade att jag skulle välja Totte att produktionen då skulle behöva göra om det dom redan börjat klippt, då dom valt att klippa med Tottes lite mer självsäkra och dryga sida och klippt Kristofer som svärmorsdrömmen att tittarna skulle ha problem att förstå mitt val om dom inte tog med Tottes även finare sidor. Det reagerade jag på, att dom faktiskt kan välja hur en annan ska se ut beroende på vad dom väljer att klippa med.. Men det som sägs och görs är ju äkta.

Var det svårt att ha med barnen och vara både mamma och Therese och dejta samtidigt? Absolut inte. Barnens fokus låg alltid först och mitt filmteam var underbart och lade alltid dejterna kvällstid när det var sovdags för dom om det var en vecka dom var med på inspelningarna så det inte drabbade min/vår tid med dom. Men oftast låg dejterna dom veckor och dagar barnen inte var med och när vi var utomlands, sista veckan inför valet var även min mamma med och umgicks med barnen om det låg en dejt på dagtid.

Mitt tv team var väldig lyhörd för mig och satte alltid mina barns mående i första rum, dock vet jag att andra mammor upplevt deras tv team väldigt krävande..


Hur många i produktionen och killarna har du kontakt med idag? Första tiden efter programmet hade jag kontakt med i stort sett alla, dock inte Mattias. Men första hästen efter inspelningen kom nästan alla grabbar hem till mig på kräftskiva. Vi hade superkul, men med åren så har kontakten dött ut och jag pratar i stort sett inte med någon. Har kontakt då och då med min koordinator från tv teamet Dennis genom sociala medier , även med Kristofer och med Totte. Dock vet jag att Andreas en av mina killar och Dennis, koorinatorn blivit goda vänner och ses idag flera år senare fortfarande varandra.


Jag har alltid undrat under alla säsonger jag tittade om ni fick önska resmål eller hur det blev bestämt vilken mamma som åkte till vilket land? För det var ju väldigt olika resmål. Nej, vi fick aldrig önska själva utan blev tilldelade ett resmål :) Dock tog dom, iallfall i mitt program hänsyn till vad som skulle vara bäst för respektive barn. Först var tanken vet jag att skicka mig till Maddes resmål, tror hon var i Afrika? men då hennes resmål låg så långt bort och det skulle bli väldigt mycket fara och flänga så valde dom att resan till Spanien var bäst för mina barn, så slapp dom resa så långt men tanke på att Maddes dotter var äldre.

Vet faktiskt inte hur produktionen väjer ut resmål till oss mammor, speciellt eftersom att det kan vara så sjukt olika typer av resmål.


Jag gillade också verkligen Christoffer. Tyckte hela tiden att Totte inte riktigt kändes genuin och så dryg .

Jag undrar hur det var när kameran inte var där? Den där dryga och självsäkra Totte var någon som jag där och då inte såg så mycket av. Det var en av hans trygga roller han gick in i för att inte visa sig sårbar OM han skulle bli dumpad i tv.. Vet att många av killarna och även teamet sade att Totte inte verkade seriös, men när kameran inte var där var han världens gulligaste kille. Gav mina barn 100% uppmärksamhet och jag såg att det han kände även för dom var äkta. Han visade sig sårbar för mig, berättade sina känslor och såg mig. För mig betydde det mer hur han var "äkta" än framför en kamera.

Kristofer var till en början helt fantastik och är egentligen fortfarande. Mer seriösare kille med fötterna på jorden, dock växte en osäkerhet från min sida fram sista veckorna innan valet då han vart obehagligt svartsjuk. Drog sig undan och blev framförallt sista veckan ganska elak i sina ord. Det var det som fick mig att ta mitt beslut i mitt val. Dock har vi pratat om detta idag och jag har större förståelse för svartsjukan han kände, kan ju aldrig vara "kul" att bli kär och tävla om den personen o andra sidan visste han vad han gav sig in på och jag förtjänade inte den skiten jag fick där och då.

Kristofer var också medveten om att han hade problem sedan tidigare med sin svartsjuka och det sade han även i slutvalet i tvn att hade det inte varit för den delen så kanske valet hade slutat helt annorlunda. För mig var det ett enkelt val, men ändå inte. För när jag sade Nej till Kristofer på berget så sade jag nej till den Kristofer som visat sig dom sista veckorna men också till den som fick mitt hjärta att slå volter i början och som fick mig att bli förälskad, därför började jag gråta, för den delen av Kristofer var tuff att säga nej till, även om valet att välja Totte där och då på berget var det solklara valet för mig.

Upplevde du att du blev påverkad av produktionen? I mitt slutval JA!. Inte av mitt tv team, dom sade jag skulle ta beslutet efter mitt hjärta men inslagningsproducenten ur produktionen sade bokstavligt talat åt mig att jag skulle se SÅ mycket bättre ut i tv om jag valde Kristofer då han kommer bli en solklar favorit och att jag skulle se blåst ut om jag valde Totte. Berättade att det som var mest äkta för mig var att välja Totte, även om det skulle visa sig att han inte är mogen för detta då det är han mitt hjärta klappar mest för och det är han jag kan tänka mig fortsätta dejta för att se vart det leder. Skulle jag välja Kristofer så skulle jag enbart göra det för bra tv men också veta att efter valet så skulle vi gå skilda vägar då jag efter sista veckorna beslutat att jag inte var intresserad av att fortsätta dejta honom..


Samt om du ångrar dig? Nej, jag ångrar varken att jag var med eller mitt slutval. Det enda jag ångrar är att jag kom tillbaka till Totte efter varje gång han fick panik över familjelivet och gjorde slut och sedan efter någon månad ville bli tillsammans igen kom tillbaks. Det förstörde mig väldigt psykiskt att inte känna mig 100% tillräcklig, älskad och kände tillslut noll trygghet eller tillit i relationen. I varje uppbrott så var han dessutom med andra tjejer. Mådde så dåligt en period där, mycket hände och jag ville fortsätta tro på kärleken. Även om Totte gjorde mig så himla illa, mer än vad jag tror han förstår så är han ingen dålig människa, det finns faktiskt väldigt mycket kärlek i den mannen och han älskade verkligen Ellah och Kidh som sina egna och det var nog det som gjorde att jag hela tiden valde att förlåta och ta tillbaka, och hans familj, Dom var helt fantastiska. Kan sakna dom än idag. Idag har han nog "växt" upp och är på en annan plats i livet, en plats där han är mogen för sambolivet, barn och hela svenssonlivet. Vi har kontakt någon gång per år och grattar vid olika tillfällen, Önskar han allt gott i livet!


Och vill gärna höra om ditt intryck av det hela . Det var en av dom roligaste upplevelserna i mitt liv. Ångrar aldrig att jag varit med. Vi hade så himla kul och jag fick prova på saker jag aldrig annars skulle gjort.
Så mycket fantastiska minnen från detta äventyr!

Hoppas du blev lite klokare efter svaren :)

Ha en fin dag!


Kram

Gillar

Kommentarer

Vickan
,

Tack för ett jätteroligt inlägg! Har följt dig sedan ensam mamma söker och vilka flashbacks man fick! Och förstår inte hur små kidh och ellah var vid inspelningen! <3

Malin
,

Har också följt dig sen dess, älskar din blogg och att du är så öppen!

Barbro
,

Har du någon kontakt med dom andra tjejerna ?

Ha nu en bra dag.