DIY- SÅ GÖR DU ETT ELEMENTSKYDD!

Hej snygging!

Hur mår du? Visst kan man inte låta bli att gå runt med en oro i kroppen över allt som sker i Ukraina just nu. Jag har swischat pengar och ringt kommunen för att anmäla mig som jourfamilj om det behövs, mycket mer vet jag inte vad jag kan göra? Helst av allt skulle jag vilja ta en bil, åka till Polen och fylla bilen med människor och låta dom bo här så länge som det behövs.

Många är oroliga över att det även kommer bli krig här i Sverige och jag önskar man kunde känna sig säker på att det aldrig kommer bli så. Men jag är så tudelad, kanske just för att allt är så osäkert? En del av mig är trygg i att det inte kommer att bli krig här, medan den andra delen av mig gör mig orolig, för man kan aldrig veta och framförallt så kan man aldrig veta vad Putin tar sig för. Det jag dock försöker att göra är att aktivt välja när jag ska ta in allt som sker för att inte gå med den där klumpen i magen hela dagarna. Jag tar oftast mornarna efter att jag lämnat barnen åt att uppdatera mig om vad som hänt under natten, sedan försöker jag i den mån det går att "leva på" som vanligt om dagarna..I förra veckan delade jag på Instagram att jag skapat Elementskydd och ni var många som ville veta vad jag inhandlat matrialet. Roligt att ni också är peppade på att gömma undan dom mindre charmerande elementen.


Trälister som jag sågade efter mina mått direkt i butik köpte jag hos Bauhaus. Likaså småskruv och dom där små metallplattorna jag använde att fästa mellan listerna.

Den vita färgen, penslar och rottingväven köpte jag på Clas Olsson.

Att skruva ihop elementskyddet gick väldigt fort. Det som tog tid var väntan på att färgen skulle torka, annars var det ett snabbt och enkelt arbete. Jag gjorde det också extra enkelt genom att sätta ditt fötter som är gjorda för just Elementskydd för att dom ska stå upp ordentligt. Dom hittade jag i 2 -pack på Bauhaus.

Det som är viktigt när du sätter på rottingväven på ramen du skruvat ihop är att se till att ha den i blöt, kanske sådär 20-30 minuter innan du fäster fast den på ramen. Lägg den i blöt, kanske i ett badkar.

Att arbeta med torr rotting är svårt. Så var inte rädd när du är klar och rottingväven inte är helt rak, den kommer bli det så fort den torkat.

Här nedan kommer en film på hur jag gick tillväga.

Hoppas du blev lite hjälpt av hur du ska gå tillväga. Dyker det upp någon fråga så ställ den här nedan så ser jag till att besvara den.


Ha en fin dag och var rädd om dig!

Kram

Gillar