DRAMATISK 3 ÅRS TROTS!

Hur fina är inte ni? Tack!!, Så glad jag blir av att komma in hit och se att jag varit saknad. Det gör ju såklart skrivandet ännu roligare.


Har två barn hemma idag. Matheus var på Förskolan Måndag och Tisdag men får nu resten av veckan vara hemma då det går så mycket sjukdomar på Förskolan och vi ska till Fjällen på Söndag. Har längtat och räknat ner som ett slags mål under hela hösten och jag ber att vi får hålla oss friska. Med på resan har också alla syskon med syskonbarn på Pappas sida bokat in sig och det känns extra kul då vi inte kunde ses i Julas som planerat då flera låg hemma sjuka.

Ellah är hemma på grund av sin mage, igen. Lider så fruktansvärt med henne. Eller idag mår hon bättre, men magontet har hållit henne vaken hela natten, så hon var alldeles för trött när klockan ringde i morse, så det fick bli en dag med hemstudier. Tror och hoppas hon kommer iväg imorgon som vanligt.


En del av mig tycker det är skönt att ha Matheus hemma dessa få dagar. Kan säga som så att dom två dagar han gick till Förskolan var det en kamp. han ville nog egentligen dit, men allt annat. Äta, ta på sig kläder, han ska bara mm mm. Allt tar hundra år och bara att hjälpa honom att ta på sig kläder. Han vrålar, skriker, VILL INTE! samma sak med att borsta tänderna.

Han har kommit in i någon period, en ganska jobbig period om jag får vara ärlig, haha. Där han snabbt blir sur, det ska vara på hans sett eller inte alls och ni mån tro han är bestämd. Han kan bli ilsken som ett BI på två sekunder där han, enligt mig på ett ganska roligt vis ( men det visar jag inte för honom) slänger bak huvudet , öppnar munnen och verkligen tar i från magen när han skriker. Man hör hur han får anstränga sig för att låta så arg som möjligt och det ser verkligen så dramatiskt ut. ! Att där och då försöka kommunicera med honom fungerar inte alls. Brukar bekräfta hans känslor och säga att jag finns utanför om han vill kramas. Det tar alltid kanske 1 min, sedan kommer han gråtandes och säger : Mamma, jag vill kramas. När han suttit en stund hos mig och lugnat ner sig så går det alltid lättare att diskutera efteråt. Men sen hamnar man såklart i sådana här situationer där varken tid eller tålamod finns för att vara pedagogisk Ja , ni vet säkert..

Läste på om 3 års trots och JO, allt stämde på pricken in över situationer som uppstår här hemma. Så inget att oroa sig för, men kanske inte helt superkul alla dagar ;) Men där i mellan , oj SÅ mysig och rolig han är just nu.. Förutom trotsen, så är den här åldern så enormt mysig.

Önskar dig en fin Torsdag! KRAM

Gillar