Ellah slutar på sin skola!

Hej vännen!


Sitter idag med min mamma på hennes kontor för att jobba med min bokföring hela dagen. Inser att jag behöver ta en dag i nästa vecka också för att ha stenkoll på årets alla papper och alla fakturor. Älskar känslan av att släppa den biten, som ett avslut in mot kommande år.

Just nu driver jag en enskild firma, men tanken är att innan årsskiften skaffa ett AB istället att bedriva nästa år. Egentligen skulle jag gjort det redan i våras, men när arbeten försvann i samband med Corona så ville jag avvakta och se hur utveckling i mitt arbete skulle se ut då mycket arbete jag hade utöver mina sociala medier försvann.


I går fick vi mail om att Ellah har kommit in på en ny skola till hösten om hon vill. Vi ska dit på möte några dagar innan Julafton för att träffa en Lärare och få se hur skolan ser ut och är upplagd. Det är en privat skola, som ligger precis mitt emot där vi bor nu och jag har bara hört massa gott om skolan. Kidh står också i kö till skolan, men dom har inte insläpp förens i årkurs 6 så han kommer då få gå 2 år till på deras nuvarande skola innan han kan börja..


Skolval nu förtiden känns extra viktigt. Tycker fler och fler söker sig till skolor även bortanför sitt boende för att hamna på någon bra.?

Jag vet att man har väldigt delade åsikter om det här med kommunala vs privata förskolor/skolor men jag föredrar privata. Idag går Matheus på en privat förskola och det är inte dom där stora barngrupperna där man som personal inte räcker till. Här är det ett lugn, dom får arbeta mer fritt och jag gillar värmen och atmosfären där inne. Likadant på privata skolor. Där kan man hålla hårdare på regler ,för följer man dom inte få man söka sig någon annanstans och jag förstår att det inte är till för alla, att man kanske inte tycker om det. Men jag ser det bara som något positivt. Så många skolor runt om som känns så himla otryckt, lärare sliter, ungdomar har en förfärlig attityd och jag imponeras över hur alla lärare orkar.


Tror att det kommer bli bra och vilken tacksamhet att bara kunna kliva över gatan till skolan.

Lite synd bara att Kidh inte kan komma in samtidigt. Men än så länge har dom bara klasser från årkurs 6- 9.I går på Ellahs ridning tog jag mer lite fler stora grenar som ligger i en hög där. Tanken är att jag ikväll ska hänga upp den på väggen med massa vikta julstjärnor.

Älskar att skapa julmys med saker från naturen eller som man redan har hemma..


KRAM

Gillar

Kommentarer

Alma
,

Tycker också man behöver söka sig till privata förskolor/skolor. Min son är snart 2 år(född i slutet av året) men han har gått i kommunal förskola i 3 mån, vi var inte nöjda och bytte innan höstlovet oh trivs mkt bättre på den nuvarande som är privat.

Janette
,

Åh vad roligt för Ellah. Jag har haft sån ångest för att välja skola nu inför förskoleklass start i höst 21. Förskolan känns så trygg jämfört med skolan. Vill inte utsätta mitt barn för de tuffa klimatet som är på skolan. Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra 😌 Gör det ju inte lättare att hon inte vill börja skolan. " jag vill gå på Ugglan hela livet!"

Petra
,

När det kommer till barn med särskilda behov har kommunal bättre resursstöd men å andra sidan har privata skolor ost bättre möjlighet till ett mera ”lugn”. Så det är så himla svårt det där. Jag har 2 söner med adhd. En går på kommunal och andra på privat. Önskar jag kunde blanda skolorna ibland eftersom det den ena skolan är bra på är den andra sämre på och vise versa.

Eva
,

Dottern har kommit in på samma skola 😊 Gissar jag ... Tyvärr kommer vi nog att välja en av dom andra privata, men vi ska dit på besök o kika runt i alla fall så får vi se 😊