Att göra i Örebro!

I samarbete med Örebrokompaniet och Visit Örebro.

Hej fina du!


Jag får alltid mycket frågor om vad man kan göra när man är på besök i Örebro. Extra mycket frågor under Sommaren, så jag har satt ihop en liten lista med tips på saker att uppleva.


GUSTAVSVIK

Ingen har väl missat Örebros fantastiska upplevelsebad Lost city?

Jag och barnen var där på Kidhs födelsedag och dom tjatar varje vecka om att åka tillbaka.

Badet passar små ,små barn upp till vuxen. Alla mina barn hade minst lika kul och då är min yngsta 4 år och min äldsta 13 år.

Finns allt från flera olika pooler, lekplats, fors och massvis av rutchekanor.

Här kan man verkligen ha kul. Jag som är vuxen hade SÅ kul tillsammans med barnen.

På badet finns det också Resturang för den hungrige samt fik för sen fikasugna. Barnen valde en varsin Crepes som Fredagsfika och jag säger bara en sak, MUMS!

Utanför badet har Gustavsvik också en av Sveriges bästa Campingplats. Bor man på Campingen så brukar man nog vara inne på äventyrsbadet flera gånger. Kanske extra mycket på utomhusbadet under sommaren.

På Campingområdet kan du hitta massa kul att göra och det är helt ok att vara här även om man inte är boende på Campingen Vi spenderade b.l.a vår kväll där efter vi badat. Vi spelade äventyrsgolf, lekte i den stora lekparken och avslutade Kidhs födelsedag med att äta på Resturangen inne på Campingen. Så himla god mat. Hit kommer vi cykla flera gånger i Sommar. Extra mysigt att sitta på Resturangen en solig kväll och lyssna till livemusiken.


STORA HOLMEN

Eller barnens Ö som det också kallas. Ett underbart ställe för barnen som ligger precis intill Svartån med gångavstånd från stan.

Här kan du inte bara klappa får, utan du kan också åka med Lille Puttetåget som går runt ön, eller varför inte ta en åktur i Pippi Långstrumps karusell?

Barnen kan trampa trampbil i en riktig liten trafikmiljö vilket brukar vara enormt populärt. Nytt för i år är den nya lekplatsen. Min minsta ÄLSKAR den. Extra mycket att det finns vatten att leka med. Här kan han stå i timmar.

På Stora Holmen har du också tillgång till lättare lunch, glass, fika mm.

Ett perfekt utflyktsmål med familjen om du frågar mig.

WADKÖPING

Kanske världens mysigaste lillla "by". Både Sommar som vintertid. Wadköping ligger ett stenkast från Stora Holmen med bara svartån emellan sig. Skulle du befinna dig på Stora Holmen tar du enkelt båten över ( är gratis ), annars kommer du till Wadköping via en kort promenad från stan.

Här hittar du museer, utställningar, Resturang, söta små handelsbodar, bageri, Cafe och mycket annat smått och gott.

Finns även en hel del roligt för barnen att hitta på och allt finns tillgängligt gratis.

Leklada med djur, en lekaffär och tipspromenaden med att hitta alla djur som gömmer sig runt omkring i Wadköping är minst lika kul för mig som för Matheus :)

ICE CREAM AND COFFEE


Om ni ändå befinner er på besök i Wadköping får ni absolut inte missa Örebros BÄSTA och kanske enda Glasscafe. Detta ligger ett stenkast från både Wadköping och Stora holmen och ligger vid Stadsparken. Förutom detta glasscafe finns det också en fin blomsterpark samt en jättestor lekpark för barnen att leka vid.

Om man letar efter en dagsutflykt brukar jag alltid tipsa om att baka samman Stora holmen, Wadköping och Stadsparken. Det går såklart även bra att enbart besöka Ice Cream and cooffe om man är på jakt efter god glass till utsikt över svartån.

ÖREBRO SLOTT

Förutom att vårt vackra Slott är otroligt fint och ligger, om jag får säga det själv väldigt, väldigt fint här i Örebro så pågår det också alltid en hel del.

Jag och Matheus hade ingenting att göra en renging eftermiddag så vi valde att besöka Slottet för att se oss omkring och gå på utställning. Bara att befinna sig inne i Slottet var enligt Matheus en WOW upplevelse. Dessutom fanns det massor för honom att leka med och hur häftig var det inte att gå ner i själva Slottskällaren!?

För att se allt som erbjuds på Slottet rekommenderar jag dig att klicka dig in på deras hemsida. En häftig grej jag och Ellah ska göra i Sommar ( rekommenderad från 13 år) är att gå en Spökvandring på natten. Så otäckt men samtidigt sjukt spännande!


STORA HJORTTORPSGÅRD


Sommarens, kanske mysigaste utflykt oavsett om man är bosatt i Örebro eller inte. Man kan ta sig hit snabbt med bil från Örebro City, men mitt tips är att ta cykel. Är du på besök i stan och kanske inte har med dig någon egen kan man hyra en cykel på b.l.a Örebro slott. Jag och Matheus hyrde en damcykel med barnsits över dagen i och med att våra egna blivit stulna.

Att cykla från stan till Stora hjorttorpsgård tog ca 15-20 min och miljön dit är otroligt fin. Man åker via ett naturreservat, genom en kohage och förbi en sjö.

Antingen slår du in via din google maps från stan ( men då kan det vara lätt att kanske hamna via bilvägen) eller så utgår du från rävgången och cyklar därifrån.

Här kan du avnjuta en god fika, lunch, middag eller varför inte tajma in någon av Sommarens kvällskonserter?

Det jag kan lova dig är FANTASTIK mat och kanske ännu vackrare miljö.

Skulle säga att det är som en blandning av Astrid Lindgren och Ernst kirchsteiger här ute.

BLÅBERGEN

Ett ställe bara 20 min från Örebro stad som jag fram till för någon månad sedan faktiskt inte visste fanns. Hur har jag kunnat missat detta ställe? Jag som ÄLSKAR Glamping dessutom.

Blåbergen drivs av ett supergulligt par. Här kan man antingen komma över dagen för att ta en massage och njuta av lite spa eller varför inte njuta av en god middag kvällstid till livemusik?

Blåbergen hyrs också ut vid exempelvis Bröllop. Jag funderar t.e.x på att ha min 40 års fest här. Så himla fint och så himla nära city trots att det är mitt ute på landet.

När jag var på besök här så var det för att avnjuta ett dygn i ett av deras Glamping tält. Till varje tält tillhör också en spapool. Hur underbart?

På kvällen hade jag, tillsammans med min mamma och hennes man också bokat in oss på Ölpröving. Blåbergen brygger nämligen sin egen Öl som säljs på Systembolaget här i Örebro. Har aldrig varit på något sådant tidigare så det var, tro det eller ej riktigt spännande och gott!

OPEN ART är en temporär konstutställning som under tre månader tar över Örebro City med konst och olika programpunkter. Dessa programpunkter engagerar besökare i ALLA åldrar. Du hittar all konst mitt i centrala Örebro och du kan hitta det lite överallt. Så himla häftigt!

Vi ska ta en promenad genom stan för att försöka hitta så mycket som möjligt. Vi har sett lite här och där i och med att vi bor mitt på stan, men en dag ska vi gå genom stan med fokus Open Art!

Har sett vänner som delat bilder på olika konstverk från Open Art och jag säger bara WOW! Missa inte detta om ni befinner er i Örebro.


Känner att jag får stoppa tipsen för denna gång. Skulle jag fortsätta tar inlägget aldrig slut :)

Vad säger ni om att jag gör ett liknande inlägg med tips att göra efter Sommaren när hösten är här? Det brukar vara svårt att kanske komma på saker att göra när mörkret och kylan är här? Kanske vore något?


Ha en fortsatt FIN dag.


KRAM

Gillar