BLI FAMILJEHEM!

Innehåller adlinks

Hej snygging!

Har du haft en bra start på nya veckan?


Visst blev det snabbt höst i luften? I helgen som var hade vi först 26 grader till att över natten bli regn, grått och kallt ute och nu imorse när jag lämnade Matheus på Förskolan sken solen, men det var bitande kallt ute.


På ett sett tycker jag det är mysigt! Jag ÄLSKAR Sommaren och mår som bäst i värmen och med ljuset som är under dom månaderna. Men när skolan och barnens aktiviteter startat igång igen kan jag nästan tycka det är lite jobbigt med fortsatt sommarväder då man ändå inte kan ta vara på det på samma vis. Förstår ni vad jag menar?

Då har jag hellre soligt men lite kyligt ute så man får ta fram höstgarderoben och börja njuta av tights, boots och stickade tröjor.


Apropå kläder så överraskade jag Matheus med en ny Kjol han länge tittat på och en Unicorn tröja till det. Han blev så himla glad att hans längde av sig dom kläderna han hade på sig för att hoppa i dom nya. Idag hade också på sig dom till Förskolan med orden : Mamma, jag tror Celine kommer ÄLSKA den här glittriga tröjan.


Celine är nämligen hans bästa kompis och första kärlek. han sade så gulligt i Somras.

Matheus - Mamma, hur vet man att man är kär?

Jag - Du blir glad när du ser personen och sen kanske det pirrar lite i magen

Matheus : Mamma vet du, då är jag kär i CelineMatheus regnbågskjol hittar du HÄR

Om några timmar ska jag smita iväg för sista mötet hos Socialen. För er som kanske inte följer mig på Instagram kanske har missat att jag i våras ansökte om att bli jourfamilj.

I framtiden skulle jag kunna tänka mig att bli familjehem, men med hur livet ser ut just nu så känns jourfamilj som det bästa alternativet och där jag skulle kunna ge mitt allra bästa i uppdraget.. När man går en utredning om att bli jourfamilj så går det även under familjehem. Så under alla möten och hembesök utreds man alltså inte enbart för att vara jourfamilj utan även som familjehem. Så skulle jag bli godkänd kan jag i framtiden säga att jag även vill vara familjehem och då är jag redan godkänd och klar i processen. Nu är det inte säkert att jag blir godkänd, men fram till detta möte har det inte varit några frågetecken.

Idag ska även mina två äldsta barn intervjuas och dom vill detta så himla mycket.

Tycker det är en fin egenskap barnen besitter, att faktiskt vilja öppna upp sitt hem och deras hjärtan för att skapa trygghet i ett litet barns liv för att sedan vinka hejdå. Det kommer bli jobbigt och det vet dom om men dom vet att uppdraget och tiden i barnens liv kan göra stor skillnad.


Finns så många barn där ute som är i akut behov av att ett kärleksfullt hem och det är en av många anledningar till att detta känns så viktigt att göra.


Jag har fått frågan vad det är för skillnad mellan jour och familjehem och det är väl egentligen tiden.

I en jourfamilj kommer barnet när den är i en akut behov av ett boende och här är tanken att barnet stannar max 6-12 månader innan barnet antingen flyttar hem till sina föräldrar igen eller slussas vidare till ett familjehem där barnet kanske kommer bo under hela sin uppväxt eller under några år.


Utredningen är en ganska lång process och skulle jag bli godkänd väntas kurser att gå under hösten.

Om jag skulle bli godkänd kan det sedan ta upp till flera år innan det blir en matchning. För det är mycket som ska passa in för att det ska bli så bra som möjligt för alla parter.


Är du eller någon du känner familjehem? Har du haft funderingar så tveka inte att söka via socialen i din kommun. Behovet är STORT!


Önskar dig en fortsatt fin dag!


KRAM


Gillar