EN VECKA I KLÄPPEN!

Hej fina du!


Under veckan i Fjällen blev det en ofrivillig bloggpaus. Tanken var att jag skulle skriva till er på kvällarna, men när vi väl kommit in i lägenheten igen efter en dag ute i skidbacken, duschat, bastat och lagat middag så gick ögonen i kors att jag inte kunde formulera mig eller så var jag fullt upptagen med barnen. Så är ledsen ör det.

Denna vecka har jag två av tre barn hemma. Ellah blev precis innan vi lämnade Kläppen sjuk i jättehög feber. Hon har tagit Covid test vid 3 olika tillfällen och det visar negativt, så förmodligen åkte hon på Influensan, men är sedan igår feberfri, så imorgon ska hon återgå till skolan.

Matheus är hemma hela veckan för att jag vill underlätta för Matheus pedagoger som just nu har mycket sjukt på Förskolan. Både bland barnen men också bland personal så dom går på knäna. Det känns då som en självklarhet att ha honom hemma. även om det gör det svårare att arbeta för mig. Är dock barnledig i helgen, så får ta det viktigaste då .Vår vecka i Kläppen var precis vad jag behövde. Även om frisk luft gör en trött, så kom jag ändå tillbaka med mer energi och glädje i kroppen än vad jag känt på flera månader. Känner redan nu, efter 3 dagar hemma hur måendet börjar dippa igen. De är då man förstår hur viktig det är med frisk luft. Blir lätt ,eftersom jag arbetar hemifrån att man spenderar väldigt mycket tid innanför dessa väggar och det kommer inte lika naturligt att vara ute på lunch, till och från arbete osv.

Har dock lovat mig själv att när Matheus återgår till Förskolan så ska jag starta dagarna med en promenad och en podd i lurarna. När jag hade rutin på det mådde jag SÅ mycket bättre. Men som ensamstående kommer det saker i mellan hela tiden känns de som? Har man fått in en rutin på att exempelvis ta sig till gymmet, så blir något barn sjukt, eller så kommer annat i mellan som jag måste prioritera och det är då otroligt svårt att ta sig tillbaka igen. Förr kunde detta stressa mig och visst gör de mig lite frustrerad ibland att man inte har tiden att prioritera sig själv mer, men jag känner mig mer tillfreds idag. Det är såhär livet är nu, när ett av mina barn fortfarande är väldigt litet och dom två äldre går på massa olika aktiviteter som jag hellre lägger tiden på. Men denna tid kommer inte vara för alltid, så en dag står jag här och har hur mycket tid som helst för mig själv....


Tillbaka till Kläppen, kände att jag svävade iväg där..

Veckan var iallfall underbar och precis vad jag behövde. Matheus gick i Skidskolan och jag var som sagt lite orolig innan att han även detta år skulle vägra att ställa sig på ett par Skidor, men han hoppade glatt på och åkte. Vissa dagar ville han inte sluta åka, medan andra dagar ville han inte åka alls, och så fick det såklart bli. Han avslutade dom sista dagarna på veckan med att klara av knappliften helt själv och åka från toppen ner hela vägen ner ( med sele som trygghet för mig).

Ellah och Kidh har blivit så stora nu. Kläppen är så bra på det viset att allt känns så nära och enkelt att ta sig mellan alla olika backar, så Ellah valde vid flera tillfällen att åka iväg själv .

Även om vi bodde själv så kändes det så otroligt mysigt att ha med min Pappa med fru samt alla syskon och syskonbarn. Vi kunde umgås ute, åka Skidor ihop och det var skönt när jag blev fast med Matheus att Ellah och Kidh hade några att åka Skidor med så slapp jag känna mig stressad över den biten.


Här nedan kommer lite bilder från veckan i Fjällen.

Hoppas du får en fin vecka!

KRAM

Gillar