FICK RÄDDA KVINNA FRÅN SVARTÅN!

Hej fina, har du haft en bra helg?


Jag kämpar på med att få allting klart i lägenheten. Har i helgen med hjälp av familjen fått golvet lagt i Matheus rum och nästan alla kartonger är uppackade. Bara några få kvar som jag tänkte ta i morgon. Har också fått klar skänken jag målat i Kidhs rum och nu sitter den också på väggen. Alltså hans rum känns så ombonat att jag skulle vilja flytta in där. Älskar känslan där inne!

I morgon är första riktiga dagen på Förskolan för Matheus och det ska bli skönt att få komma igång med rutiner igen. Framförallt att kunna arbeta på arbetstid och vara ledig med barnen när dom kommer hem från skolan, samt att dricka varmt kaffe och tanka energi ;)

Det här med Coronan börjar verkligen tryta på måendet. Ensamheten som singel känns extra påtaglig när man inte ska vara ute eller umgås med vänner. Tänker då extra mycket på dom som redan innan detta kände sig ensam. Fy, hatar detta! Tror Corona kommer ta fler fall av psykisk ohälsa än själva viruset gör. Må det få bli mildare snart, så människor kan få fira Jul tillsammans och inte behöva sitta ensamma, tänker framför allt på alla våra äldre. Hörde på tv av en kvinna som jobbar inom äldre vården att hon sett fler fall av äldre som gått bort i depression i och med isoleringen sedan Corona kom än av själva Covid-19.. Hemskt!


Apropå hemskt. Jag gick på promenad förbi Slottet här i Örebro i veckan. Plötsligt hör jag från Svartån, ett vatten som ringlar sig runt slottet och längst igenom Örebro hur någon ropar på Hjälp.

Går över bron vid Slottet och sneglar ner mot vattnet och där i, ligger det en kvinna i det iskalla vattnet och ropar på hjälp och folk går bara förbi. Stoppar två andra kvinnor gåendes med barnvakt lite längre bort för att få hjälp att kunna dra upp kvinnan ur vattnet.

Det var inte lätt att dra upp henne, för oj vad tung man blir när kläderna är fulla av vatten, speciellt en tung vinterjacka. Väl uppe på land så tackade hon så hemskt mycket för hjälpen och vi satte henne på en bänk medan jag ringde Ambulansen som kom och tog hand om henne. Kvinnan var kraftigt berusad och hade snubblat ner vid en kant och sedan rullat ner hela vägen till vattnet. Tydligen var kvinnan välkänd av Ambulanspersonalen, hoppas att hon kan få den hjälp hon behöver. För under tiden vi satt där upprepade hon flera gånger att hon ville ha hjälp och det kändes som om hon menade större hjälp än att få hjälp med torra kläderna ,det låg ett mer djup bakom hennes önska och jag hoppas innerligt att fick den....


Hoppas du haft en fin helg, trots den knasiga värld vi lever i just nu!

Fick in lite mysig julkänsla i veckan när jag skulle fota ett samarbete. Har låtit det sitta kvar, älskar det! Hade jag inte väntat på tapeterna som ska komma om några dagar så hade mitt hem redan varit pyntat och klart.. :)

KRAM

Gillar

Kommentarer