FÖRSTA ADVENT!

Hej vännen!

Hade tänkt skriva till dig redan i helgen, men har haft en liten kille som senaste veckan haft så enormt svårt att komma till ro på kvällen och att somna att mina kvällstimmar jag brukar ha åt att jobba när lilleman somnat har försvunnit. Så ja, timmarna räckte inte till helt enkelt.

Han är hemma idag, minibossen!

Tycker han var ovanligt gnällig i går och eftersom han både somnat senare än vanligt och sovit dåligt hela förra veckan så fick han vara hemma idag, trots att jag egentligen inte alls har tid att vabba ett friskt barn. Men det fick bli så iallafall, tror han behöver det.

Så frustrerade att jag hunnit bli bortskämd med att Matheus nu som tidigare aldrig sov faktiskt senaste halvåret sovit väldigt bra på nätterna och inte krånglat allt för mycket på kvällen. Tog mellan 10-20 min att lägga honom, och den stunden tillsammans var så enormt mysig, bara vi två, kramas och mös tills han somnade. Nu är vi uppe mot 2 timmar igen och jag kan säga er att när vi passerat 1 timme och han ännu inte somnat och man inte har någon att byta av med så tappar man tillslut allt tålamod och allt vad pedagogik heter. Samma visa varje kväll. Två timmar läggning av ett barn är inget jag njuter av om jag ska var ärlig. Inte ett dugg mysigt! Känner bara stress åt att jag inte hinner pussa och krama mina andra barn godnatt, att dom ensamma får lägga sig för att deras lillebror krånglar, snurrar och har sig trots att han är snortrött.

Hoppas detta enbart är en period och att den snabbt går över..


Men trots lite mer kaosiga nattningar har vi haft en supermysig helg.

Min mamma kom förbi för att hjälpa till att sätta upp sista väggen med tapeter i Matheus rum så nu är alla rum färdigtapetserade. Woho!

Vi har julpyntat, julpysslat, haft familjen här på första Advent fika och njutit av filmkvällar framför Julfilmer.

Är nästan så julen börjat sno första plats från sommaren. Tycker denna tid är så mysig och man är inte lika beroende av vädret för att kunna njuta som på sommaren.
Har du haft en fin första Advent helg?


Kram

Gillar

Kommentarer

Josefin
,

Kan det vara så att han reagerat på att nu flyttat och därför har svårt att komma till ro? Har själv barn som var riktigt känsliga för minsta lilla förändring. Vet precis hur det känns att ligga där i flera timmar och försöka få en liten att sova.

theresewickman
theresewickman ,

Vi har ändå bott här i 6 veckor så tycker att sömnen borde krånglat på en gång isåfall om det hade med förändringar att göra. Han har sovit bra i nya hemmet fram till i förra veckan. Bara sådär! Funderar på om det kan ha att göra med fullmånen som varit :/ Eller om det bara är en utvecklingsfas. KRAM

nouw.com/theresewickman
Jennie
,

Det har varit på väg mot fullmåne i veckan. Då sov alltid mitt barn jättedåligt när han var liten

theresewickman
theresewickman ,

Kan nog vara det. Hoppas det så vi snabbt kan återgå till det vanliga igen. Man mår så mycket bättre av bra sömn. Kram

nouw.com/theresewickman
Vickan
,

Har du testa böckerna ”kaninen som inte kunde somna” ? Har ingen erfarenhet av dem själv, men funderar på att köpa traktorn som inte kunde sova till min kille som också tar tid att lägga.

theresewickman
theresewickman ,

Vi lyssnar på dom varje kväll, men inte heller dom har fungerat denna vecka.. Kram

nouw.com/theresewickman
Anna
,

Kaninen som så gärna ville sova..finns en till som handlar om Traktor Alex. Finns som ljudböcker.

Kristina
,

Åhh vad fint en kanske lite dum fråga men hur har du fått fast grangirlangen skulle vilja göra likadant hemma hos mig.

Nettan
,

Stor igenkänning på detta. All pedagogik och lugnet är som bortblåst efter allt för krångliga och långdragna nattningar. Skönt att fler har samma problem. 😅