GODASTE KLADDKAKAN OCH TROTSPERIOD!

Måndag och ny vecka!


Vaknat ett par gånger i natt som egentligen hela senaste veckan, men inatt var det inte bara Matheus som väckte mig utan även Livia (katten). Hon kommer alltid in till sängen på natten men brukar smyga upp vid fotänden, men senaste nätterna har hon lagt sig uppe vid våra huvuden, går gärna också över både mig och Matheus att vi båda vaknar. Så störande och sådär mitt i natten är det allt annat än mysigt att bli väckt av katten som själv tycker det är ypperligt tillfälle att komma och gosa. Nu tänker ni att det är väl bara för mig att stänga dörren? Men då kan jag tala om att jag inte ens har en dörr , haha.

På ena sidan av mitt sovrum har jag en stor dragdörr från matsalen och in i mitt rum, men från andra sidan, ut till den lilla serveringsgången är dörren borttagen. Gissar att det är för att Matheus dörr och den som suttit till min krockar hela tiden då min dörr om den hålls öppen skulle täcka hela ingången till Matheus rum. Funderar dock på att ringa hyresvärden och be dom sätta upp dörren ändå, för vill kunna stänga in mig under nattetid. Tänker att just den dörren kan väl vara stängd hela tiden och så får man gå genom den stora öppningen istället?
Så kul att ni är flera på Instagram som frågat om receptet på den sjukt goda kladdkakan. Valde som sagt att göra om grundreceptet litegrann och det kan ha varit den godaste Kladdkakan jag ätit. Här kommer receptet.


Recept:

100 g rumstempurerat Smör - ej smält.

2 ägg

2,5 dl socker

1,5 dl Mjöl

1 dl kakao

1 tsk salt

4 msk kallt kaffe

1 dl chokladknappar.

Blanda ihop mjöl, socker, kakao och salt, Rör sedan ner smöret. Därefter äggen och kaffet. Häll i smeten i formen och strö på chokladknapparna innan du ställer in den i mitten på ugnen på 175 grader i ca 10-12 min.


Matheus ville inte alls bli lämnad på Förskolan idag. Känns så jobbigt att se honom så himla ledsen. Senaste veckan är han i någon period där han vill vara mig nära hela tiden, då menar jag inte bara nära i rummet, utan han vill helst sitta i mitt knä eller ligga på mig HELA tiden. Kan inte äta ifred, laga, mat eller något annat förövrigt. Han var ju nästan alltid såhär sina första 2 år i livet, men senaste halvåret har det varit bättre, men nu är han så oerhört närhetstörstande igen att han nog helst skulle vilja krypa tillbaka in i min livmoder.

Hans humör har också förändrats, han vrålar rätt ut, riktigt surt och bestämt när han ogillar frågan eller inte får som han vill. Förstår inte hur en unge kan vara from som ett lamm, världens gulligaste och omtänksammaste ena stunden för att nästa stund förvandlas till någon jag inte riktigt vet hur jag ska handskas med. Snälla säg att jag inte är ensam?

Är det detta som kallas tre års trots? haha!


Önskar dig en fin start på veckan!


KRAM

Gillar

Kommentarer

emelivet
emelivet,

Åh nu blev jag jättesugen 😭❤️

nouw.com/emelivet
Jovana
Jovana,

Den ser magisk ut 😍

nouw.com/jovana
Karin
,

Ett tips är att även ha lite vaniljsocker i smeten. Vill man lyxa till det ännu lite kan du låta en marabou dajm 200 gr smälta med smöret. Det är farligt gott. 🤪