Granen står så grön och grann i Stugan..

Hej vännen! Varför går December alltid så fort?


Drygt en vecka kvar till Julafton och sedan poff är Julen redan slut. I år är första året på länge jag inte ser fram emot ett nytt år. I och med hur allting ser ut just nu runt om i världen hade jag gärna haft December och julmys lite extra tills man är redo att med öppna armar ta emot ett nytt år och lämna Pandemin kvar i 2020.

Så ser det inte ut att bli och det är med en liten oro vi går mot ett nytt år..


I helgen valde jag att checka ut helt härifrån och njuta av att bara vara. Vi strosade i pyjamas mest hela helgen, inhandlade Julgran som vi på Luciamorgonen klädde, fick huset storstädat, hunnit se några filmer och bakat Lussebullar. Skönt att ha hemmet i ordning så vi i veckan kan starta bakningen av Julgodis. Till helgen som kommer är barnen hos sina Pappor, så då kommer jag mest troligen stå i köket, baka julgodis och lyssna på julmusik, typ hela helgen :)

Bilen måste jag också se till att lämna in på tvätt, både in och utsida. Blir galen på mig själv, att jag aldrig lär mig. Samma visa varje år. Åker envist iväg för att inhandla gran, trycker in en alldeles för stor gran, speciellt detta år in i bilen och sedan är den ju full av barr och då menar jag överallt. Årets gran var så lång att den räckte från framrutan till bagageluckan. Haha! Kanske ska se över det där med en vacker plastgran ändå?

Vet ju redan nu att jag kommer stå här och vara upprörd och svära när eländet ska ut också. Frågan är om jag nu i och med att ag bor i lägenheten och inte har någonstans att slänga den måste trycka in den i bilen? Herregud, varför tänkte jag inte på detta, INNAN jag köpte granen?

Aja, fin är den iallafall :)Har du haft en fin helg?


KRAM

Gillar

Kommentarer

NotSoQuiet
NotSoQuiet,

Vilka mysiga bilder, ser ut att varit en härlig helg! Älskar tåget under granen! 😍

nouw.com/notsoquiet
Emelie
,

Vart kommer ställningen ifrån som du har över bordet?

Wallbergz
Wallbergz,

Vilket gulligt tåg som du har under granen 😃 Joo den har varit helt ok! Myst med lite bingolotto hehe

nouw.com/wallbergz
Jennie
,

Tips! När du skall slänga ut den lägg den i sopsäck så slippet du barra ned trappan och bilen. Har funkat hos oss

Bettan
,

Som ovan skrev, när granen är färdig som artist klipper du ner den med en sekatör och samlar alla grenar i plastpåsar så får du enkelt ut granen utan att det blir barr överallt. Vi köpte faktiskt en plast/tyg-gran förra året, den är helt magiskt vacker och jag är så galet nöjd med det valet! Just vår är uppdelad i tre sektioner som man enkelt sätter i varandra och ljusen sitter redan i granen, så det är riktigt enkelt och fint!!

Ida
,

https://www.smartasaker.se/sv/artiklar/barry-gransack.html Bär ut granen i denna!! 😊

Hannah Rahm
,

Jag vet att varje år brukar det stå folk på Stortorget/hamnplan och hämta upp granar i containrar. Så det blir ju inte jättelångt för dig att dra med den dit. Vi ska nog också göra det som bor på stan. Det blir ingen riktigt jul utan riktig gran.’ Doften är ju magisk! Vi brukar hämta den och spänna fast den på spännband (in-nätad såklart) på cykelstället på bilen. Då slipper man få in all barr i bilen 👍🏻😊 vi åkte enda från Utanför Kumla (granodling) detta år till Örebro för att köpa gran och det funkade hur bra som helst att få med granen på det viset. Tips till nästa år 💕

Åsa
,

Min mamma brukade alltid klippa ner granen med sekatör och stoppa allt i en sopsäck. Mycket barr men ändå bara på en plats, väldigt enkelt stt frakta ut och iväg

Sanna,

Skulle precis tipsa om samma sak!👍🏼 Betydligt lättare o städa när alla barren är på ett ställe 😅

www.livingcaringmyself.vimedbarn.se