Hej från Gran Canaria!

Hej Hej från Cran Canaria och Maspolomas!

Flygresan ner tidigt i Lördags gick bra, men oj så flygrädd jag är och extra påtagligt när barnen inte är med mig. Vid upp och nedgång är värst. Kanske för att jag vet att det är då det är störst risk för olycka, även om den risken är väldigt, väldigt liten. Handsvetten just då är inte att leka med :) Kan säga som så, när vi väl kom ur planet här i Spanien så gav jag en stor lättad suck.


Första dagarna här på Ön har vi verkligen haft växelvis väder. Från iskallt väder till Sol en kort stund, starka vindar och regnskurar. Idag är första dagen det verkligen är fint väder där vi befinner oss. Det har till och med varit dåligt väder vid Puerto Rico kusten som annars brukar vara väldigt solsäkert. Ingenting man kunnat göra något åt, så istället för att deppa ihop så har vi tagit dagliga utflykter med bilen vi hyrt. Upp i bergen, till olika byar, shopping mm

Detta är första gången jag befinner mig på Gran Canaria och jag ska nog erkänna att det inte riktigt är min grej. Får man lov att säga så? Resan bokades för att det var ett av dom solsäkraste ställena under vintern och mycket för att sola, bada och bara vara utan att tänka på alla måsten, barn som ska köras till aktiviteter, middag som ska lagas, tvätt som ska tvättas mm, men annars hade jag aldrig valt ett resmål som Gran Canaria om det inte var just för att egentligen komma bort, vila och få lite sol.

Jag gillar naturen när jag reser, att hitta magiska smultronställen mm och här går inte att jämföra med andra europiska resmål jag tidigare besökt, som öarna på Grekland exempelvis. Men vet dom som älskar Gran Canaria, så det där är nog helt en smaksak.


Har du besökt Gran Canaria tidigare? Vad gillar du bäst?

Kram Kram

Gillar