HJÄLP AV PSYKOLOGEN!

Fredag och äntligen efter flera dagar av grått väder lyser Solen. Visst ger det en helt annat energi bara av att Solen tittar fram?


Igår åkte Matheus hem till sin Pappa en dag tidigare då hann kommer hem redan Lördag eftermiddag i och med att vi på Söndag åker mot Kläppen för en vecka i Fjällen. Kidh åkte till sin Pappa i Onsdags och Ellah åker dit och gör dom sällskap idag och stannar ett dygn. Så man kan säga att jag nästan var barnledig igår. I allafall känns de så när jag bara har tonårsdottern hemma då hon helst vill ligga inne på sitt rum, se en serie, prata i telefon med sina vänner osv. Att mysa och umgås bara med mig ligger inte så högt på henens prio lista längre :)


Lyxade till det genom att beställa hem Italensk mat från ett av våra favorithack och så jobbade jag samtidigt som jag hade på en film i bakgrunden. Stannade uppe alldeles för sent mot vad jag planerat och hade väldigt svårt att sova på grund av blåsten utanför. Blåste det lika mycket hos dig? För en stund kändes det som hela taket skulle blåsa bort.


Jag vet inte om jag hunnit lyfta det här på bloggen ännu, men jag har pratat om det på min story på Instagram i allafall. Jag har, en period nu haft väldigt svårt att sova. Inte bara i natt på grund av Stormen, utan allmänt. Hjärnan går på högvarv, byter från ämne till ämne fortare än jag hinner med, hjärtat rusar, orosklumpen i magen växer och trycket över bröstet har känts väldigt tungt.

Valde i början på veckan att faktiskt nu ta till hjälp för detta och igår ringde en psykolog upp mig. Vi pratade en stund och hon sade att alla mina symtom med pågående ångest, dålig sömn mm har med stress att göra, vilket jag redan visste. Vi pratade lite om vad som triggar symtomen och hur mitt liv ser ut.

Tror att det kommer hjälpa mycket också av att gå och prata av sig med någon annan vuxen. Här hemma har jag ju ingen annan att bolla med, prata av mig med eller få en kram som tröst och stöttning.

Fick en tid i början på Februari, så startar vi där och så tar sedan en dag i taget.


Men en annan sak, som känns lite otäck på något vis, det är att vi är SÅ många, som direkt efter årsskiftet började känna en känsla av att vara energilös, inspirationslös och väldigt trötta. Men många menar jag hela 96% röstade för detta på min Instagram och jag har sett flera av mina kollegor haft samma omröstning och siffran ligger lika hög där. Hur kommer det sig tror ni?

Önskar dig en fin Fredag, nu ska jag fortsätta jobba. Har 2 content att skapa och skicka in idag som jag vill få gjort innan vi åker och sedan är det bäst att jag börjar packa inför Fjällen.


KRAM

Gillar