HÖGKÄNSLIGT BARN OCH LÄKARBESÖK!

Innehåller affiliate-länkar

Hej hej vännen!


Förlåt för ett par dagars frånvaro här inne. Jag har försökt kombinera arbete med vabb här hemma och det vet vi ju alla att det är enklare sagt än gjort :)

Egentligen är det bara Ellah som har rimlig anledning att vara hemma, men Matheus blir så himla ledsen, betydligt mer än vanligt när han blir lämnad på Förskolan när något av hans syskon är hemma. Nästan så jag får känslan av att han känner sig bortvald. kanske jag som överanalysera, men mitt hjärta klarar inte va att se honom så ledsen och besviken och frågade varför Ellah får vara hemma och inte han, så han har varit sympatisjuk kanske man kan kalla det ?

Det har faktiskt gått bra, har fått det viktigaste jobbet gjort ändå, men mycket annat har lagts på hög, ja som att skriva till er b.l.a.

Idag är dock Matheus tillbaka på Förskolan då jag haft möten och annat som inte gick att skjuta på idag och Ellah är så stor att hon klarar sig själv.

Ellah är egentligen inte sjuk sjuk så att hon smittar heller. Hon har varit hemma på grund av sina smärtor i magen. Lite obehagligt faktiskt och jag börjar bli lite orolig. Det började för ca 2 månader sedan att hon började beklaga sig på värk i nedre delen av magen, men sen dess är nu smärtorna dagligen och så pass illa att hon vissa nätter inte somnar fören morgonen därpå. Dessa smärtor förklarar hon som att dom kommer var tionde minut. Lite samma känsla som värkar skulle jag gissa?


I början på veckan var vi in till vårdcentralen för undersökning och blodprov och igår kom svaren att proverna såg bra ut, så nu ska hon bli skickad till en specialist på Sjukhuset istället som ska ta detta vidare.

Någon med erfarenhet kring detta? Vad skulle det kunna vara?Kolla ungen här nedan, som jag älskar den där lilla mammagrisen. Ni som följt mig länge och som varit med från spädbarnstiden med Matheus vet hur enormt intensiv han varit/är. Ett högkänsligt barn som ogillar att bryta rutiner, som har känslorna utanpå kroppen, som alltid varit väldigt krävande och som gärna vill vara på mig, i min famn eller sitta som en igel på mig dygnet runt. Det går inte att förneka att det varit tufft, tuffare än vad jag någonsin skulle kunna tro ,men numera går det i vågor. För någon vecka sedan var han missnöjd 24/7, allt var fel, han var gnällig, var inte positiv till något och det kändes som han helst av allt skulle vilja krypa tillbaka in i min livmoder, så mycket var han på mig. Släppte mig inte en sekund, men så nu, hela denna veckan har och är han den charmigaste, roligaste och ödmjukaste lilla ungen som finns.

Tänk att det kan växla så mycket. Ena veckan gapa, skrika och kasta grejor omkring sig och när allt vad heter uppfostran är borta , f��r att nästa pussa på mig, säga "snälla mamma" innan han ber om att få något , är mån om sina syskon, om mig , sin omgivning. Han Kramas, skrattar, vill hjälpa till och det går enklast att förklaras som att det är två olika barn. :)


Är tacksam för att vi nu också kan ha dom finaste stunderna tillsammans. Som jag ÄLSKAR dig. Mitt busfrö!

Regnbågströjan hittar du HÄR och dom ribbade leggingsen hittar du HÄRNu måste jag kila och hämta Matheus, sen ska jag köra Kidh till Gymnastikträningen.

Ha en fin kväll!


KRAM

Gillar

Kommentarer

Anke
,

Har ni kollat transglutaminasvärdet dvs glutenintolerans?

Elisabeth
,

Magkatarr??

Angelica
,

Efter Corona kanske?

Anna
,

Angående sonen, kan det kanske vara så att när han är så där ”krävande” vill inte använda det ordet men när han är i den perioden kanske han utvecklas en massa och inte hänger med i det, varken kroppen eller hjärnan, sen när det utvecklingen är ”klar” så blir han den charmiga mm.


Så är det med mina barn, dem är ej högkänsliga på det viset som din son kanske men har otroligt när till alla sina känslor och vi har märkt att det går i skov över året. Han som är äldst och är så han är 12 fyller 13 vår och sommarhalvåret utvecklas han otroligt mycket och då blir det mycket konflikter, missförstånd mm lite ojämn hormonbalans. 🙂 men nu vet vi att det är en period så då är det lättare för oss att stötta 🙏🙂


Yngsta sonen på 3 1/2 är som din son fast lite mildrade. Går också i skov.


Ta hand om er ❤️

Emma
,

Blindtarmen kan ju komma och gå, det behöver inte alltid vara en så stor inflammation att det blir operation. Oftast kan man inte hoppa på ett ben om blindtarmen är inflammerad.

Anna
,

Vår dotter som är 14 år har haft magsmärtor sedan hon var 8 år massa utredningar och nu äntligen för något år sedan fick gå till en specialist som konstaterade att hon har förstoppnings IBS. Hon får som skov som kommer och går. Ibland får hon så ont att hon blir kallsvettig och mår illa. Hon får oftas dessa smärtor när hon äter nötkött och för mycket mjöl. Som sagt det har tagit många år för oss innan man kom fram till detta. Ser ni något mönster tex någon hon har ätit och smärtan kommer efter det? Vår dotter får också ont i magen av mycket fett. Kan inte äta en potatisgratäng med grädde då får jätte ont i magen.

Annie
,

Precis som Anna skulle jag säga IBS. Jag känner precis igen det du skriver. Jag har haft det sådär sedan jag var 7-8 år skulle jag tro, är idag 27 år. Det får i perioder, värre vid mens för mig. Viss aperitifer fungerar inte det mat, andra gör det de. Någon annan gång är det viktigt att äta regelbundet någon annan gång behöver man inte det. IBS är så lurigt och det finns inget mirakelmedel mot det tyvärr. Man lär sig att hantera det och när man accepterar att det nu är så bli det ofta lättare. Jag har med bara ont på nätterna och ja, det känns som värkar (fick barn nyss så nu vet jag garanterat att det känns lika). För mig har det blivit bättre nu när jag är äldre, men jag lider med henne. Ge henne en kram och säg att hon är inte ensam om det!

S
,

Hade övervägt IBS i första hand men inte uteslutit endometrios. Bra att fråga läkarna om detta tidigt då det är relativt svårt att få det sistnämnda som diagnos.

Karin
,

Jag har utöver mensvärk även ägglossningsmärta, det molar ungefär precis likadant. Som små värkar...Kan vara värt att kolla upp hur hon ligger i menscykeln under några månader så kanske ni kan se något mönster. Lycka till!

J
,

Låter som Endometrios. Hade exakt samma symptom från tio års ålder. Tyvärr får man stå på sig o trycka på vården för att få rätt hjälp ... Speciellt på USÖ. Finns vissa läkare ni ska hålla er ifrån. Ingen ska behöva träffa dem ...