LEDSEN SON OCH AKUT LÄKARTID!

Hej fina!

Senaste tiden har Matheus blivit ledsen vid lämning på Förskolan Visst har jag berättat det?

Det är så jobbigt att se honom så besvärad av att gå dit nu att det gör ont i hela min kropp. Jag tror och hoppas att detta är en fas och jag tror den också kommit i samband med att det just nu är och har varit ganska mycket inskolningar på hans Förskola. Matheus är väldigt mån om trygghet, vill gärna veta vad som sker och jag tror att han kanske upplevt det lite rörigt vid lämning. Att det är nya barn, föräldrar och att personalen som han varit bortskämd med kunnat fånga upp honom direkt nu ska räcka till åt fler små som stapplar runt.

Han har det bra där på dagarna, så bra att han inte ens vill gå hem sen när jag väl kommer och ska hämta honom, det är just detta med lämning som är extremt tufft just nu..

Min lilla mammagris, som jag älskar dig!I går på väg till Förskolan hände också något riktigt obehagligt. Jag har, egentligen hela hösten haft regelbundna problem med hjärtklappning. Jag har tänkt att det är pågrund av all stress som pågick hela hösten samt kanske en biverkning efter Covid då jag läst att det är en vanlig åkomma.

Jag är heller inte den som säker vård i första taget, iallafall inte när det kommer till mig själv. Men dom sista dagarna har hjärtklappningarna kommit mer regelbundet och igår på väg till Förskolan rusade hjärtat så mycket att jag blev alldeles yr, höll på att kräkas och plötsligt svartnar det för ögonen. För att inte svimma så fick jag lägga mig ner , mitt på den bara marken uppe på stan. Där låg jag någon minut tills allt kändes lite bättre.

Matheus satt förvånat i vagnen och tittade på mig.


Det fick mig att ringa vårdcentralen. Obehagligt att nästan tuppa av sådär när jag är ensam med lilleman.

Fick snabbt komma in för att träffa en läkare. Han tog ett EKG under någon minut och det såg bra ut medan mitt blodtryck tydligen var ganska lågt. Jag hade 110/ 55 och det säger mig egentligen ingenting? Vet att jag vanligtvis brukar ligga runt 110/ 80, typ!

Detta kunde vara en orsak till min återkommande hjärtklappning men skulle problemen kvarstå efter några veckor skulle jag ringa tillbaka till läkaren direkt och så skulle han skicka en remiss till en hjärtspecialist på sjukhuset som isåfall skulle låta mig bära EKG under några dygn för att få en ordentlig koll på varför hjärtat slår dubbelslag och rusar så ofta.

Nu får vi hoppas det blir bättre. Ogillar undersökningar på sjukhus och att ta deras tid..


Har du haft mycket hjärtklappning under någon period?

Även om det säkert är ofarligt så är det sjukt obehagligt, speciellt när det pågått så många månader..


Kram på dig

Gillar

Kommentarer

Therese
,

Ja!! Visade sig att jag har järnbrist. Blir du andfådd ofta? Och trött och allmänt nere? Kan va värt att kolla upp ditt järn.

Linda
,

Jag hade JÄTTEMYCKET hjärtklappning, vid minsta ansträngning rusade hjärtat & var samtidigt helt orkeslös & kände att jag även blev helt andfådd av att bara gå i trappor t ex. Visade sig att jag hade rejäl järnbristanemi!

Emma
,

Jag hade hjärtklappning dagligen i våras. Är inte heller den som uppsöker vård i första hand men efter en längre period blev jag lite rädd, ringde Vårdcentralen och fick en tid. Det visade inget på EKG. Däremot tryckte läkaren på sömnen. Min dotter var 8-9 månader då och hade en ganska lång period med dålig sömn, jag sov i snitt 4 timmar per natt. Jag tryckte dock på att få lämna blodprover för att utesluta brist på något och fick göra det. Det visade brist på d-vitamin, men främst på b12. Så för min del berodde det på det. Jag åt högsta dosen tillskott i nån månad och i kombination med att sömnen också till slut blev bättre så försvann hjärtklappningen helt.


Hoppas du får rätt hjälp! 💛

Linda
,

Jag hade hjärtklappning i ca 1 månad innan jag sökte hjälp och då sa läkaren sluta med koffein och skickade mig till en psykoterapeut. Känner fortfarande av hjärtklappningen dock.... nu är det väl snart 2 mån sen min första.

Jenny
,

Beg har arytmi. Alltså bekräftat hjärtfel. Påverkar mig mest vid stress och /eller infektion. Sjukt obehagligt. Jag har fått göra två olika mätningar med 24h ekg. Lite bökigt men värt att få veta vad det är. Har även haft perioder utan vilopuls = kan inte sova. Det har jag fått äta medicin för. Så umdersök dig och var rädd om dig ❤

Angelica
,

Gå med i långtidssjuka i covid på facebook , det är jätte vanligt att få så efter Corona många får även ångest/panikångest efter, fick själv de efter jag va sjuk i mars men då provrings man inte april och hela sommaren och hösten va ett helvete för mig vet inte hur många sjukhusbesök och undersökningar jag gjort 😩

Malin
,

Matteus tröja och byxor😍 vart är dom ifrån? Alltid då mysigt att titta in på din blogg, tack för att du delar med dig och hoppas det blir bättre med hjärtat❤️

theresewickman
theresewickman ,

Tack själv 😊 Leggingsen är från Lindex och tröjan från Zara

nouw.com/theresewickman
M
,

I höstas hade jag väldigt ofta hjärtklappningar. Vissa extra slag var så kraftiga att jag beskrev det som att jag flyger ur sängen om de slår ännu kraftigare. Var på ekg, belastningsekg samt ultra av hjärtat.Allt ok och det lugnade sig av sig själv efter en tid. Hoppas det blir lika för dig. Självtror jag mitt berodde på dålig sömn och oro. Fast jag gillar pulsen i livet och tror inte att jag är stressad så var kroppen kanske det iallafal. Det där att inte vilja besvära sjukvården känner jag så bra igen🙈 Ha en riktigt fin helg🌷🍫☕😎 Hälsn. Ensamstående med tre

Marie
,

När blodtrycket är lågt går pulsen upp som kan förklara hjärtklappningen. Du kan egentligen inte göra så mycket åt lågt blodtryck, trampa med fötterna när du måste stå stilla för länge. Res dig upp långsamt. Se till att du har en god vätskebalans drick inte för lite samt en bra vardagsmotion.

A
,

Så jobbigt med hjärtklappning! Jag får hållt ner mina med att inte stressa så mycket och ta magnesium regelbundet. Min syster hade hj.klappning pga lågt järn, min svärmor pga lågt kalium.

Be dem kolla upp järn, ferritin, kalium och vitaminbalans via blodprov.

Hoppas det snabbt blir bättre!