När man har friska barn hemma.

Hej fina fina du!


Poff så sprang tiden bara iväg och jag inser att det var ett tag som jag skrev till dig. Har barnen hemma, igen, vilket gör det svårt för mig att hinna med allting.


Matheus är hemma då 2 av hans 3 pedagoger ligger hemma sjuka och då det är en privat och ganska så liten Förskola med enbart dessa pedagoger på hela huset så kändes det inte mer än rätt att behålla Matheus hemma, för både hans och personalens skull.

Kidh har varit hemma i över en vecka med hosta. Frisk förövrigt, pigg och full av energi men det är en envis hosta som mest tillkommer på kvällarna. Är så trött på denna pandemin just nu.

Barnen har aldrig haft så hög frånvaro som dom haft sista året. Kidh missar idag första nationella provet och jag har full förståelse att man ska vara hemma vid minsta symtom, men det börjar ändå blir tröttsamt. Innan Corona kunde man gå iväg med lite hosta mm, men nu får man hålla dom hemma.

Självklart skulle jag aldrig skicka iväg sjuka barn till skolan även innan Corona. Har själv jobbat inom Förskola i över 10 år, men det är skillnad på att vara sjuk och exempelvis vara lite hostig eller snorig. Hoppas ni förstår vad jag menar?


Fått flera som delat samma erfarenhet på min Instagram, att dom aldrig vabbat så mycket som nu och att dom till och med fått orosanmälningar på sig från skolan på grund av detta. Är inte det helt galet? Hur man än gör så kan det tydligen inte bli rätt?


Idag ska vi hjälpas åt att fixa lite här hemma. Jag målar möbler och försöker inreda klart Matheus rum. Äntligen så att säga. Det har stått som ett förråd mer eller mindre sedan vi flyttade in. Men till helgen hoppas jag att hans rum och mitt lilla projekt ska vara klart.


Hoppas du får en fin fortsatt dag, nu ska jag öppna färgburken och leta fram en pensel och starta ommålningen av lite möbler.

KRAM

Gillar

Kommentarer

Anna
,

Hej Therese,

Enligt 1177 och VC är det ok att gå tillbaka till skola (/förskola/jobb) om han inte fortsatt har halsont och har varit hemma med samma symptom sen mer än sju dagar (lättare hosta och lättare snuva).

Jag vill inte skuldbelägga er på något sätt utan ville bara upplysa er om det då du skrev att han varit hemma mer än en vecka.

Lena
,

Varför är alla dina bilder blå eller orange?

theresewickman
theresewickman ,

Där är nog smaken som baken, delad 😊 Jag gillar varma bilder och redigeringen. Sen blir dock redigeringen väldigt olik beroende på om det är inne, ute eller vad för typ av ljus det finns med i bilden.

nouw.com/theresewickman
emelivet
emelivet,

Förstår att det blir tröttsamt! Sen som förskollärare uppskattar vi att du håller barnen hemma vid symtom fast det är bökigt! Åh vilka fina bilder på honom 😍

nouw.com/emelivet
Felwan
Felwan,

Så jäkla tröttsamt! Håller tummarna på att allt är över snart! Men vilken sötnos <3


nouw.com/felwan
Karin
,

Hur stor är lägenheten egentligen...

Sanna
,

Hoppas allt är bra med er! Saknar dina blogginlägg 🌸 Men förstår absolut om du har fullt upp med annat!🙏🏼 Hoppas ni får en fin påsk!🐣🌷

Annica
,

Ni är några bloggare i absoluta toppskicket som i mitt tycke har lite för höga krav inom er för varje blogginlägg. Jag hade önskat att du skrev lite ur din vardag varje dag, lite sådär som att du bara plockar ut en liten händelse eller ett litet guldkorn ur din vardag.

Tänker att du har så mycket prestationskrav att ha ett fint flöde? Så då blir det inget alls skrivet i din blogg.? Vi är många bloggläsare som önskar lite fler inlägg än så här, hellre fler inlägg utan superputsade bilder och fasad än inga inlägg alls för att du inte har tid med att redigera bilder och så...


theresewickman
theresewickman ,

Att jag inte skriver här just nu har ingenting med ett perfekt flöde att göra. Trodde att om man följt mig ett tag att de är det sista jag bryr mig om 😊 Jag brukade fram till denna paus uppdatera nästan dagligen, men just nu är det pågrund av lite olika omständigheter som gör att jag är frånvarande här inne. Hoppas snart vara tillbaka och det värmer att veta att ni saknar mina inlägg. KRAM

nouw.com/theresewickman
Lena
,

Jag har följd dig sen ensam mamma, din resa imponerar verkligen på mig. Du har visat oss att du är stark, svag och så klart sårbar men du står kvar och kämpar för din familj. Jag kanske utrycker mig fel men jag menar bara väl! All heder till dig.

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Hoppas att du snart är tillbaka på bloggen igen =)

nouw.com/2barnsmammaochfru
Sofia
,

Hej. Hoppas påsken varit fin!

Jag (och kanske fler) saknar dig här på bloggen och tänker att ett par korta inlägg i veckan från dig (t o m utan bilder om det tar tid) är roligare än ett superlångt med massa fina bilder varannan vecka. Hoppas du snart är tillbaka! Kram