När man har friska barn hemma.

Hej fina fina du!


Poff så sprang tiden bara iväg och jag inser att det var ett tag som jag skrev till dig. Har barnen hemma, igen, vilket gör det svårt för mig att hinna med allting.


Matheus är hemma då 2 av hans 3 pedagoger ligger hemma sjuka och då det är en privat och ganska så liten Förskola med enbart dessa pedagoger på hela huset så kändes det inte mer än rätt att behålla Matheus hemma, för både hans och personalens skull.

Kidh har varit hemma i över en vecka med hosta. Frisk förövrigt, pigg och full av energi men det är en envis hosta som mest tillkommer på kvällarna. Är så trött på denna pandemin just nu.

Barnen har aldrig haft så hög frånvaro som dom haft sista året. Kidh missar idag första nationella provet och jag har full förståelse att man ska vara hemma vid minsta symtom, men det börjar ändå blir tröttsamt. Innan Corona kunde man gå iväg med lite hosta mm, men nu får man hålla dom hemma.

Självklart skulle jag aldrig skicka iväg sjuka barn till skolan även innan Corona. Har själv jobbat inom Förskola i över 10 år, men det är skillnad på att vara sjuk och exempelvis vara lite hostig eller snorig. Hoppas ni förstår vad jag menar?


Fått flera som delat samma erfarenhet på min Instagram, att dom aldrig vabbat så mycket som nu och att dom till och med fått orosanmälningar på sig från skolan på grund av detta. Är inte det helt galet? Hur man än gör så kan det tydligen inte bli rätt?


Idag ska vi hjälpas åt att fixa lite här hemma. Jag målar möbler och försöker inreda klart Matheus rum. Äntligen så att säga. Det har stått som ett förråd mer eller mindre sedan vi flyttade in. Men till helgen hoppas jag att hans rum och mitt lilla projekt ska vara klart.


Hoppas du får en fin fortsatt dag, nu ska jag öppna färgburken och leta fram en pensel och starta ommålningen av lite möbler.

KRAM

Gillar

Kommentarer