När man vill checka ut från mammarollen för en stund.

Man kanske inte får säga det högt, men idag skulle jag vilja checka ut som mamma för en stund..

Denna helg skulle varit min barnlediga helg. Två dagar som jag skulle ha sovit ostört på nätterna, släppa allt ansvar för en stund, strunta i att laga mat samt fixa och dona i min takt och med precis vad jag ville. Istället är barnen hemma, som ni vet i och med att vi blev smittade av Covid-19 och för att inte dra smittan vidare fick barnen stanna hemma i helgen..


Jag som annars på Söndags kvällen efter en vanlig barnledig helg kan känna mig påfylld av energi känner mig nu smått dränerad istället och tanken på att det är många veckor kvar till en ny chans att få sova ostört ,få gå på toaletten i fred eller storhandla utan barn gör mig kanske tröttare än vad jag är.


Lite mycket nu bara, smittade av Covid, sitta i karantän, barn som klättrar på väggarna, man kan inte ta sig ut till affären, jag ska packa ner mitt hem, sälja av saker, skicka in massa utkast på korr, fota content som jag inte riktigt kan göra eftersom jag inte kan komma ut och hämta produkter mm..


Tror jag känner mig extra låg ikväll i och med ägglossningen. Känner mig svullen, klumpig, ful och som ett mörkt täcke ligger över mig och jag vill helst bara ligga i soffan en stund, helt själv, slippa ansvar, bråk, tjat och gnat..

Behöver i dessa stunder, där man inte bara är trött utan ser på sitt utseende med ovänliga ögon påminna sig om att man är så mycket mer än ett utseende, att jag är så mycket mer än enbart ett skal. Kan vara svårare vissa dagar, som idag när man redan är låg och man jämför sig med all perfektion som visas upp.


Inte tycker min familj, mina vänner eller mina barn om mig mindre för att jag må vara lite tjock, ha bristningar, celluiter och en kropp som dom flesta andras påverkas av ryggsäcken vi bär,

För när jag tänker på mina barn, mina vänner, min, mamma, moster eller Pappa så är utseendet det som är minst intressant med dom.. Det är ju inte deras utseende som får mig att skratta, känna kärlek, tillit och trygghet?


I morgon är en ny dag och den ska vi göra till något bättre.

Mår jag rent fysiskt lika bra i morgon så ska jag se till att jag och barnen hjälps åt att packa några kartonger, kanske rensa i uteförrådet för att göra plats åt fler kartonger. Man får försöka göra det man kan när man ändå måste hålla sig hemma :)


Hoppas du haft en fin helg! Glöm inte bort att alla har sämre dagar och det är helt ok, snart är den en ny dag!Var rädd om dig! Puss & kram

Gillar

Kommentarer

taylorsroom
taylorsroom,

Det är så sant! Man är så mycket mer, blir så tacksam när min dotter tittar på mig men sina små ögon som jag är den mest fantastiska personen i hela världen. Vilket jag är i hennes värld eftersom det är jag som håller henne mätt och glad 😋 Hon påminner mig om att jag inte behöver vara på ett viss sätt för att vara älskad 😊

nouw.com/taylorsroom
Klara
,

Är barnen sjuka? Annars förstår jag inte varför dom inte kunnat åka till deras pappor i helgen så du kunde få lite avlastning. Finns ingen rekommendation i nuläget från FHM som säger att den som är frisk ska vara hemma med nån som är sjuk...kan ju snarare öka smittorisken.

Janni
,

Är barnen testade för covid?

ebbabrage
ebbabrage,

Så fin tatt du delar med dig både av bra och mindre bra dagar. Hoppas denna dag blir bättre 💕

nouw.com/ebbabrage
Örebromamma
,

Såg ditt lilla charmtroll i fredags när han var i min butik med C & handlade 😃

emelivet
emelivet,

Man har rätt till sina känslor! Kram🤍

nouw.com/emelivet
ellenwiklund
ellenwiklund,

Nej det är faktiskt helt okej att känna så. Ta hand om dig 🤎

nouw.com/ellenwiklund
Hilma
Hilma,

Massa kramar till dig fina du! ❤️

nouw.com/hilma