Nytt boende!

Oj, vilken blandad respons på inlägget om att vi förmodligen ska flytta och det ställdes mycket frågor.

Tänker att det är bäst att jag skriver ner mina tankar och besvarar så gott jag kan på dom frågor som trillat in..


Anledningen till att jag letar nytt boende och har gjort i snart 1 år är för att jag upplever att vårat boende är för litet. Uteplatsen har jag med egna händer gjort till världens mysigaste lilla Oas, men fakta kvarstår att där spenderar vi kanske max 30 dagar av 365 dagar . Vilken man kan räkna ut inte är speciellt mycket? Vi har fortfarande fyra årstider i Sverige och vi spenderar mest tid inomhus och där vill jag känna att jag kan ge alla mina barn ett varsitt rum, en stor yta där vi kan ha folk över utan att man behöver komma i omgångar eller ha tillgång till baksidan för att rymmas.

Jag älskar vårt boende vi har nu, vi har bott här i 10 år snart och det har varit fina år här under tiden Ellah och Kidh har växt upp. Men jag känner att det är dags för något nytt. Som ensam till tre barn är det också en hel del jobb med ett Radhus. Visst är det mysigt med planteringar, utemöbler, spapool osv, men det sköter sig inte direkt själv. Bara tanken på att hela min baksida och framsidan nu till helgen ska släppas in och ges plats åt i förrådet ger mig ångest..


Någon frågade hur jag kunde lämna ett Radhus för att flytta in till stan och svaret är enkelt. Det finns för och nackdelar med allt, såklart. Men just nu ger en flytt fler fördelar än nackdelar.

Enda anledningen att bo kvar här där vi bor nu är på grund av uteplatsen och att barnen har det nära till skolan.

Att flytta skulle ge oss ett större hem, som dessutom inte kostar mig mer pengar. Kanske kan jag till och med spara pengar genom att inte behöva använda bilen så mycket? Det tar bara 10 min med en och samma buss för barnen att komma till skolan, Matheus har redan om vi väljer att tacka Ja fått plats på en privat förskola bara ett stenkast från dit vi skulle flytta.. Ellah och Kidh är dessutom inte jättesmå längre och vi har gångavstånd till Stadsparken och Stora holmen som min Mamma och hennes man driver där iallafall Ellah snart kommer börja hjälpa till under somrarna.

En viktig del för mig när jag sökte lägenhet i stan är att det ska finnas tillgång till en grön innegård, så man inte ska känna sig låst till lägenheten utan faktiskt bara kan ta med en boll ner, gräva i sandlådan eller ta med en picknickfilt ner och det gör det på denna adress. En stor grön innegård, som är låst enbart för boenden.


Är inte katten utekatt? Livia är ingen utekatt men har fått springa löst ute nu i sommar då vi haft altandörren stått uppe vid varma dagar. Men sedan ett par veckor tillbaka och vi inte har altandörren öppen längre så är hon enbart inomhus, så ser det inte som något problem för henne då hon är van att vara innekatt..


Hur stor är lägenheten? Den är nästan 130 kvm stor, med 4 sovrum ( ett litet) , matsal, vardagsrum, kök och 2 badrum med högt i tak, gammal stil och öppen spis med en balkong och 2 franska balkonger och med en stor grön innegård.


När vet du om ni ska flytta? Jag ska förbi en sista gång idag, ta en sista titt och känna in och efter det så ligger beslutet hos oss då dom andra som just nu bor i lägenheten gett besked om att dom gärna vill byta.


Är lägenheten större, eller varför väljer ni att flytta från ett radhus? Ja, lägenheten är större, ger oss också ett till sovrum, vilket gör att alla tre barn kan ha sitt egna krypin. Ellah och Kidh börjar bli stora och desto äldre dom blir så kommer också behovet av att få ha sitt egna. Jag slipper också allt fix som har med Radhuset att göra, även om uteplatsen är magisk så kommer man inte från att det är arbete och timmar som ligger bakom den och som ensamstående till tre barn, företagare mm så ska det faktiskt bli skönt att slippa även om jag är säker på att jag vissa dagar kommer sakna den Det bästa är nog ändå att lägenheten bara är på ett plan. Här i radhuset är alla sovrum uppe på övervåningen, vilket ger känslan av att det känns mindre än vad det är samt så spenderar Kidh och Matheus sällan tid på sina rum, just enbart för att dom är på övervåningen och dom gärna vill vara här nere där jag befinner mig.

Tror du inte att du kommer känna dig instängd i en lägenhet? Vissa dagar under sommaren kommer jag säkert känna så, då får man påminna sig om varför man ville flytta och hur mycket man uppskattar det resterande månaderna på året. Man kan inte få allt. Dessutom har vi en stor innegård, tillgång till min mammas hus och baksida med stor pool inte alls långt från dit vi kanske flyttar samt min Pappas hus på landet, vid sjön och närheten till naturen och där sover vi ofta över på sommaren. Dessutom är vi en familj som älskar att resa, som ni kanske vet :) Denna sommaren blev det inte lika mycket, men förra sommaren tror jag totalt vi var hemma 2-3 veckor osammanhängande och då kunde man räkna dagarna på vår uteplats på två händer..

Vart ligger lägenheten? Den ligger väldigt centralt i Örebro, mitt i stan skulle jag säga men ändå inte vid shoppinggatorna men med nära avstånd. Nära till butiker, fik, lekparker, mm

Hyr ni radhuset ni bor i nu? Ja det gör vi, så denna flytt skulle i såfall vara ett direktbyte två parter i mellan.

Finns det inget minus med lägenheten? Jo, rädslan över att lämna något man känner till och som varit ens boende under barnens hela uppväxt. Köket är också litet ( fått ok att man kan riva en vägg ) och jag har fräschare badrum, samt så skulle jag sakna en tvätt och diskmaskin som jag har nu. Men ska kolla möjligheterna på dagens besök om att installera det i lägenheten.


Sen är det också viktigt att komma ihåg att alla är olika. En del vill bo i hus, en del har bott i hus och vill aldrig äga ett hus igen med tanke på allt arbete, en del vill bo i lägenhet, en del vill aldrig bo i lägenhet och oavsett så är allt ok.

Tidigare har jag alltid haft en dröm om att äga ett hus, en dag om jag kanske träffar någon kanske dom drömmarna kommer tillbaka? Men som ensam och vet vilket arbete ett hus kräver så känns en lägenhet, i stan, nära allt och med en dröm om ett sommarhus istället som det bästa för oss just nu. Vad som händer i framtiden kan ju ingen veta. Jag vet bara här och nu i det livet vi lever.


Ta hand om dig!


KRAM

Gillar

Kommentarer

Malin
,
Är ensam på heltid med två barn, flyttade från mitt hus till betydligt mindre lgh för 4 mån sen. Saknar såklart ytorna, mitt kök. Men här är allt nytt, ingen stor gräsmatta att sköta osv. Med huset va det en ständig stress, nu finns mer tid för barnen. Men drömmen är hus/radhus igen❤
Miranda
,
Ni gör helt rätt. Jag flyttade från stort hus på landet, huset hade pool och var nyrenoverad men vi sålde det och flyttade till en takvåning mitt i stan iställer. Vi fick sååå mycket skit av folk för att vi gjorde det... "man ska bo i hus när man har barn". Men jag fixade inte stressen med ett stort hus och och allt pendlande. jag trivs så otroligt bra i lägenhet. Ett plan, lika många rum som innan och så mycket skönare. Ni gör helt rätt - gå efter vad ni vill och skit i dessa negativa kommentare. folk....
Ulrica
,
Jag förstår exakt hur du tänker och tycker du tänker helt rätt. Vi bor också i en fyra med tre barn och vi börjar känna att vi bor för litet. Vi älskar verkligen vårt radhus med trädgården och vill inte göra avkall på en trädgård men det allra viktigaste är att vi får mer plats och kanske en liten uteplats iaf 😊
Fia
,
Det var ett försvarstal som heter duga:)
theresewickman
theresewickman ,
Tycker inte jag har något att försvara 😊 Alla tar sina beslut efter vad som funkar bäst för sin familj utan jag besvarade alla frågor som kommit in och förklarade hur mina tankar ligger angående att flytta 😊 Ha en fin dag <3
nouw.com/theresewickman