ÖREBROTIPS!

I betalt samarbete med Örebrokompaniet.


Hej fina du!

I helgen har jag varit barnledig och sedan en tid tillbaka hade jag bokat upp Fredag till Lördag tillsammans med en vän.

Ni frågar ofta om tips när det kommer till att besöka Örebro. Vart man ska bo, äta och hitta på. Så tänker att jag kan berätta om vår helg samt tipsa om både bra mat, boende, spa och aktiviteter.

Jag och min vän Sofia tog på Fredagen in på Elite hotell här i stan där vi också hade bokat in oss på deras Spa, Lilla Valvet mellan 20-22 på Fredagskvällen. Har delat lite bilder från vår helg på Instagram och en kommande fråga var om man kan boka in sig på Spat utan att bo på hotellet och det kan man. Supermysigt! Lagom stort. Finns ett värmerum med solsängar, en uppvärmd pool, bastu och ångbastu. Hela miljön där nere är väldigt avkopplande. Tycker också det är bra att man max får vara 8 personer åt gången, då behöver man inte oroa sig för att det ska vara för mycket folk och plötsligt kanske kännas mindre mysigt och intimt.

Innan vi njöt av våra timmar nere på Spat så tog vi en eftermiddagspromenad genom stan och Wadköping. För er som kanske inte varit i Örebro tidigare så är Wadköping ett måste enligt mig. En mysig del med gamla hus och kullersten. Det finns museer, Cafe, Resturang, Handelsbod, Bageri och flera andra otroligt charmiga butiker. Det finns också en hel del gratis aktiviteter och lek för barn.

En butik jag och Sofia knappt kunde slita oss i från var The house of Taste. Här inne fanns det hur mycket gott som helst, bl.a några av världens finaste Olivoljor som folk reser över hela Sverige för att få köpa. Olika kryddor, marmelader, choklad och mycket ,mycket mer. En butik ni inte får missa om ni är i Wadköping.

Att strosa i Wadköpings bodar och små butiker är otroligt mysigt. Det ger mig lite känslan av Astrid Lindgren. Förstår ni vad jag menar då?

En till butik som sticker ut lite extra och som jag inte hittat någon annanstans är Historiska butiken. Här inne hittar du inte bara fina kristaller och otroligt mycket Harry Potter prylar , utan här hittar du också smycken, smide, svärd, dolkar, pilbågar och mycket annat med historisk anknytning. Superhäftig butik.


När man kliver in på kullerstensgatan in vid Wadköping så finner man längst ner på gatan ( om man kommer från Stan) ett urgulligt Bageri som heter Jeremias bageri.

Här hittar du ett Bageri som verkligen använder det finaste ingredienserna med äkta råvaror. Antingen så väljer du att köpa med dig nybakt bröd/bakverk eller så äter du på plats. Jag gillar att dom har en stor och härlig trädgård med möjlighet att fika i om man vill njuta av Solen istället för att sitta inomhus. I Fredags lyste Solen, så jag och Sofia passade på att ta årets första utomhus fika. Hur mysigt?


Efter vår härliga och Soliga promenad genom Örebros gator gick vi för att checka in på hotellet. Efter att vi ställt in väskan och gjort i ordning oss så hade vi ett bord bokat på Yuzu redan vid klockan 18 ,då vi hade vår Spatid kl 20. Nu såhär i efterhand kan jag starkt rekommendera att boka bord innan dom flesta andra gör det. På så vis kunde vår servitör ge oss extra mycket av sin tid. Han kunde i lugn och ro berätta om maten vi beställt, berätta om våra viner och han får verkligen ett extra plus i kanten. Han var så otroligt trevlig och gjorde vårt Resturangbesök extra bra. Vi valde också just Resturang Yuzu efter tips i från er, så tack.

Yuzu erbjuder Asiatiska smaker, unika cocktails och dom ger verkligen en helhetsupplevelse.

Vi gav vår servitör helt fria händer att välja våra rätter, och det gjorde kanske det hela ännu mer spännande. Både jag och Sofia sade när vi gick därifrån att det kan ha varit den godaste maten vi ätit. Var flera smaker vi tidigare aldrig testat som smakade SÅ gott. Vi blev serverade flera olika smårätter som vi delade på.


Blir hungrig bara jag tänker tillbaka på middagen i fredags, haha!


Efter middagen gick vi mätta och belåtna tillbaka till hotellet för att byta om till badkläder och ner till källaren på hotellet där Lilla valvet ligger. Wow, vilken välbehövlig tid vi fick på Spat med 100% avkoppling.

Att basta kan vara lite av det bästa jag vet och att bara ligga på en solbädd, äta Apelsin och prata med en vän om livet. Ren tacksamhet!


När vi strax efter 22 klev in på hotellrummet var vi lagom möra efter en helt underbar dag och kväll. Vi slog på en film, kröp ner i sängen och somnade till ljudet av stadspulsen.

Morgonen efter vaknade vi av att det knackade på dörren. Det var hotellpersonalen som kom med vår frukost vi beställde kvällen innan. Elite hotell erbjuder stor och god frukostbuffe, men jag gillar att kunna skämmas bort extra mycket när man väl bor på hotell och jag uppskattar känslan av att äta i lugn och ro utan andra gäster. Vad föredrar du? Frukost upp på rummet eller nere vid Resturangen?

Är det uppskattat när jag lägger tid på att hitta bra aktiviteter, boende och matställen här i stan. Är det något ni vill jag ska fortsätta med? Kanske flera aktiviteter nu i sommar att göra och besöka?


KRAM

Gillar