Sluta slå knut på dig själv!

Hej fina!


Måndag och ny vecka. Startade veckan med sovmorgon och jag känner mig laddad och redo för en fullspäckad vecka.

Känner trots det intensiva schemat denna vecka mig mer i balans än förra. Tror det var för att jag hade två veckors vabb i bagaget och kände mig mentalt allmänt virrig och stressad.

Senare i veckan ska jag upp till Stockholm för ett dygn på jobb. Längtar efter att få träffa min kollega Fia, kanske hinna med ett par timmars julklappshopping när man ändå är i storstan, vore mysigt.


I helgen skulle jag ha varit barnledig, men Ellah min äldsta valde att stanna hemma. Tycker det blir svårare och svårare att motivera henne att åka. Nu när hon är så stor så tycker hon det är jobbigt att inte bara få vara kvar hemma, även om det är lika mycket hemma hos sin Pappa. Hon umgås gärna med honom men vill sova här där hon känner är sitt hem. Så delad i detta. En del av mig själv, mitt behov och ego är att jag också behöver tid att släppa ansvar, bara få ro om mig själv en dag, för det blir inte mer än så, en dag på 14 dagar som jag får chans att bara släppa på allt ansvar för en stund. Men den andra delen av mig, vill inget hellre att hon ska få vara kvar här om hon vill då jag själv är skilsmässobarn och vet hur jobbigt det var att åka fram och tillbaka. Till skillnad mot Ellah så vågade inte jag säga något till mina föräldrar i rädslan att någon av dom skulle tro att jag älskade den andre mindre för att jag, speciellt i tonåren kanske skulle må bäst av att bo på ett ställe. . Ellah vågar prata och det vill jag lyssna och respektera.


Så Ellah blev kvar med mig i helgen och mitt i allt igår efter vi varit i Stallet så blev jag påmind om att det var Kladdkakans dag. Det kryllade lixom av olika bakverk på kladdkakor på min Instagram och det snappade såklart Ellah upp som har just denna kaka som favorit.

Hade varken ork eller tid att ställa mig för att baka, så sagt och gjort. Ellah fick gå iväg till Ica för att köpa en färdig Kladdkaka, funkar MINST lika bra och istället dekorerade vi den fint med ett litet pepparkakshus och några skivor Apelsin. Förr kunde jag verkligen slå knut på mig själv. Ni vet ställa mig och baka bara för att även om varken eller energin eller lusten fanns där. Idag tänker jag annorlunda. En köpt kaka funkar minst lika fint. Då slipper jag disken, ta tid som inte fanns och jag kunde istället ta 5 min åt att dekorera kakan och bara njuta av den i soffan i lugn och ro. Winn Winn!

Kom ihåg det när ni ser alla hembakta Lussebullar ,Pepparkakor osv nu när vi närmar oss Julen. Det är lätt att känna. Åh jag vill också ha den där tiden för att baka, den där glädjen, kunskapen mm.

Fungerar det där och då i livet, absolut, baka, kladda och ha kul det kommer även jag försöka göra, men står man där på en plats där det absolut inte hinns med, slå inte knut på dig själv. Handla några goda saffransbullar till Advent istället. Ingen mår bra av det och det rår inga hembakat bullar bot på. Så njut mer, istället för att stressa och fixa bara för att..


Önskar dog en fin start på veckan!

KRAM

Gillar