Tips om billiga boenden på Gotland.

Hallå fina du!

Idag är båda sönerna hemma. Den mellersta vaknade i natt och grät av smärta i magen. Han fick Alvedon men kunde inte somna om så han var vaken från 3 tills det att vi gick upp i morse. Nu mår han bra och gjorde redan några timmar senare, men då han inte sovit vidare mycket fick han vara hemma , också för att jag ville se om det skulle bli värre igen.

Lilleman då? Jo han är hemma trots att jag har massor av jobb att göra för jag vill absolut inte ha en likadan lämning som sist syskonen var hemma. Han var sååå ledsen vid lämning och han funderade väl på varför syskonen fick vara hemma och inte han, så det kändes mest rätt i hjärtat att låta han få vara ledig idag så gör jag det jobb jag kan idag och resten får jag skjuta upp..


Än så länge vet man ju inte om man kommer kunna resa i Sommar. Jag hoppas på det och har bokat två veckor på Gotland. Dom flesta har gratis avbeställningskydd nu i och med Covid så det kändes lika bra att boka och ha något att se fram emot. Dessutom är det lättare att hitta fynd såhär en bra bit innan semsterns slår till.

Får en del frågor om tips på boende, och förutom att jag älskar hotell Kokoloko på Gotland så bokar jag annars alltid via airbnb eller blocket. Där kan man hyra ett hus eller stuga helt efter egna önskemål. Är man kanske fler familjer som ska åka tillsammans kan man ju slå till på ett stort hus, lite dyrare som ändå kanske blir billigare feter som att ni är fler som delar, eller göra som jag gjorde nu, boka en väldigt liten stuga, egentligen bara plats för att sova och äta, men precis intill havet och väldigt väldigt billigt. Fick 2 veckor , precis vid havet för endast 7000 kr för mig och alla mina barn. Av erfarenhet av mina år på Ön så är det inte speciellt mycket tid man spenderar inne i huset. Det finns så mycket att se på Ön så valde billigare boende och satsa mer på utflykter och kanske en weekend på Kokoloko eller så..

Så mitt tips. Sök på Airbnb och blocket :)


Den lilla stugan vi hyrt, precis vid underbara Ljugarn hittar du HÄR.


Finns allt från små enkla stugor, som den här ovan till stora lyxhus med pool mm. Allt efter egna önskemål helt enkelt :)Om vi får resa i Sommar, är Gotland något som lockar dig?


Stor Kram till dig

Gillar

Kommentarer

Anngelic
Anngelic,

Älskar Gotland!
Vi brukar alltid åka under medeltidsveckan, vilket vi gjorde även i år - men eftersom det inte blev något av MTV så åkte vi runt och besökte bland annat Fårö istället, vilket var helt magiskt!
Så ja, om vi inte får resa (troligen inte) så är Gotland absolut ett alternativ till sommaren. Vi brukar också söka våra boenden via AirBNB, eller Expedia, men vi väljer oftast att bo mitt i innerstan i Visby för att ha närheten till allt 😊

nouw.com/anngelic
elsey
elsey,

Nej men snälla! Helt underbart vackra bilder. Ha en fantastisk dag <3

nouw.com/elsey
Fiaa
,

Oh, ja! Åker några gånger varje år och håller precis på att bygga sommarhus på Gotland så fr o m i sommar kommer vi vara där ännu mer. Längtar!!

Lotte M,

Älskar Gotland, jag var alltid där på somrarna när jag var mindre och åkte med mamma och pappa. Jag har släktingar där och jag har fortsatt åka dit med jämna mellanrum men i år har vi en stuga i Idre i sommar så det ser jag fram emot 😊

lotte4.blogspot.se
Sanna,

Alltså jag har varit på Gotland en gång. Då gjorde vi som du o hyrde en mindre stuga vid vattnet. Det va jag, min man, våran 5 månaders o så va jag gravid i 4e månaden. Mina föräldrar, min syster o en kompis till henne. Min bror, hans fästmö o barn. Så ja, vi va några. O det regnade o va kallt i en hel jäkla (ursäkta) vecka!! Inte en enda gång kunde vi bada. En dag sken solen liiite, men då blåste det svinkallt! Kan inte påstå att vi hade det minsta roligt (förutom några sena sällskapsspelskvällar) där. Jag fattar ju att det va för att vi hade otur med vädret. Men vi fick inte alls nå bra intryck av Gotland 🙈😅 Mannen vägrar o åka dit. Jag har sagt att vi kanske kan ge det iaf en chans till 😉 Vi har däremot campat på Öland i många år. Då bor vi i tält i 10-14 dagar. Ett jätte stort tällt som är full ståhöjd i hela, som två sovrum, ett litet kylskåp, värmare mm. Som en liten stuga då det är så stort. Men betydligt billigare än en stuga 😁 O där har vi alltid haft toppen väder hur dåligt det än varit i resten av Sverige🙏🏼 Så det är vi tacksamma för! O så bra som vi alla sover i tältet, det är helt otroligt! Vi är 2 vuxna o 2 barn (9 o 10 år). O barnen fullkomligt älskar våra sommar semestrar! 😍 Man får passa på så länge de tycker det 😉 O tältet skulle lätt rymma 8 personer, 10-12 om man räknade in hela (allrums delen 😊)


Men som sagt, får se om vi ger oss på Gotland nån mer gång 😅 I år blir det iaf Öland igen om man får. Förra året åkte vi till Skuleberget o vandrade en massa oxå. Underbart!! O året dessförinnan va vi till Kinnekulle, sååå fint det oxå! Men åren därinnan va vi till Öland. Jag har dock problem med min kropp (sjukdom) så har lite svårt o åka bil. Därför det va ett par år sedan vi va till Öland. Men i år håller vi tummarna!🙏🏼

www.livingcaringmyself.vimedbarn.se
theresewickman
theresewickman ,

Men åh vad tråkigt för er. Ni måste helt klart åka tillbaka så er upplevelse förändras. Det finns massor att göra på Ön, även vid dåligt väder. Bondgårdar, mysiga fik, ateljer för barnen att måla vid mm. Gotland är rena drömmen, extra vid soligt väder förstås. Därav satsar jag oftast minst 2 veckor för det hör inte till vanligheterna att det är regn 14 dagar, kanske en vecka, men inte två och då får man lite av varje. Öland låter också mysigt. har länge velat åka dit och det ser ut som om vi kommer åka även dit, fast i början på sommaren innan Midsommar och innan högsäsong för att bo på Böda. Tar tacksamt emot tips om vad man inte får missa när man befinner sig där. KRAM

nouw.com/theresewickman
AyumuSWE
AyumuSWE,

Har aldrig varit på Gotland men ska dit någon gång i livet. Skulle vilja se tips på bra ställen att bada. 😊

nouw.com/ayumuswe
LouiseEdling
LouiseEdling,

Men gud vilka vackra bilder😍Ser ut att vara utomlands

nouw.com/louiseedling