VAD ÄR DET SOM HÄNDER EGENTLIGEN?

Hallå där Snygging!


Blev att jag tog helgen ledig från bloggen och egentligen nästan helt från Instagram också. Har märkt att jag blivit negativt påverkad av allting som pågår just nu så blev automatisk att jag mentalt checkade ut litegrann. Inte bara i mitt egna liv, utan i det stora. Har två vänner som just nu går igenom separation, jag har lilleman på heltid ( vilket är underbart, men också tufft att inte få en paus) , det händer så mycket skit i samhället att man knappt reagerar längre och det skrämmer mig i vilken värld våra barn kommer växa upp i. Bara i förra veckan blev en ung kille skjuten till döds här i närheten, mitt på ljusa dagen och barn blev vittne till mordet. Känns som om man läser dagligen om människor som försvinner, hittas döda, blir skjutna, våldtagna mm. Vart är samhället på väg?

Den annars ganska så trevliga miljön på sociala medier har blivit helt sjuk. Jag är tack och lov ganska så skonad från det mesta negativiteter, påhopp och hat, men överallt kan jag se kollegor som hängs ut, så fort någon råkat uttryckt sig lite galet så blir det ett stort drev med hat och hemska kommentarer. Folk överlag lägger så mycket onödig energi på att kommentera andras liv. Alla är vi olika, alla kan göra misstag, Låt de få vara så....

Det behöver heller inte vara stora saker. Någon väljer att skaffa barn och får skit istället för grattishälsningar. Jag väljer att lämna radhuset för att flytta till stan och får höra att jag är dum och korkad, någon separerar och folk kastar skit och tror sig veta allt som pågått mellan hemmets vrå och påstår det är pågrund av ditten och datten. Någon färgar håret och får höra att man är ful, ser förjävlig ut och var betydligt snyggare innan. Snälla, vad har hänt med sunt förnuft?

Har man glömt bort att har man inget snällt att säga så kan man vara tyst?

Får ofta läsa och höra runt om att han man valt att vara en offentlig person så ska man också tåla kritik. Absolut, men kritik och rena elakheter är HELT olika och ingenting som någon människa ska behöva stå ut med..


Att fråga vilken färg man ska välja till köket och få olika förslag och åsikter mot att få läsa, Väljer du den färgen är du helt dum i huvudet, ser du inte hur ful den är?

Eller om någon väljer att kritisera ett samarbete, som nu ett exempel med en kollegas omtalade kampanj med snippparfym, alltså parfym till underlivet. Det väcker åsikter och kritik. Men skillnaden mot att vara kritisk och framföra sina tankar kring detta mot att skriva "Du ditt äckliga luder, hur kan man vara SÅ dum i huvudet att man säljer på detta skit till unga tjejer" Förstår folk inte skillnaden på kritik och kritik, samt åsikt vs en åsikt?

Visst kan du tycka om jag exempelvis färgar håret att de ser förjävligt ut, men skillnaden mot att tycka och att skriva eller säga det till personen är STOR skillnad. Sedan kan man också i olika sammanhang bara acceptera att vi är olika. Något en annan människa gör som du tycker är fel kanske är rätt för den personen.


Ett typiskt exempel är en nära vän till mig. Hon är 35 år och väntar nu sitt 9 onde barn och dom sista graviditeterna har hon har varit livrädd att gå ut med det då hon vet att hon kommer få höra folks åsikter. Då är hon inte offentlig och får ta emot dagliga Dms om hur dum i huvudet hon är som skaffar så många barn, för det hade hon garanterat fått om så var fallet. Flera av mina offentliga vänner med fler barn än samhällets normer får detta mot sig, jämt.

Utan hon har fått höra folks åsikter från vänner, bekanta mfl, som säger det i ansiktet men framförallt kanske bakom hennes rygg. jag förstår inte? Kan man inte glädjas åt en annan människas beslut och val även om det är fel för än annan? Jag skulle aldrig palla att skaffa 9 barn och imponeras över min vän och hennes stora kärlek och tålamod. men bara för att jag inte skulle skaffa 9 barn så tar ju inte det bort glädjen jag känner för henne? För henne och hennes man är detta rätt, vem är då jag eller någon annan att ta bort deras lycka genom att säga att det är fel för att det skulle vara det just för mig.


Folk måste börja vara mer accepterande och kärleksfulla än att bara störa sig på andra. Vet inte om jag med detta arbete märker av detta mer, men pandemin har gjort folk , speciellt på nätet riktigt elaka...


Som avslutning vill jag bara säga TACK, tack för att just du kloka och underbara följer mig ..

Kram

Gillar

Kommentarer

Annica Johansson
,

Det var så kloka ord❤️❤️❤️

Barbro
,

Många kloka ord.

Kram o var rädd om dej.💕

barbamammagratis
barbamammagratis,

Jag håller med. Folk verkar bli mer och mer hatiska på nätet när de kommenterar. Inte okej!!

nouw.com/barbamammagratis