Vad tycker du om systemet?

God dag fina!


Har precis haft en sen lunch. Beställde från Foodora nu när det är så många som har gratis hemkörning. Hade inget jag snabbt kunde tillaga så fick bli en smarrig sallad från Moccadeli..

Under lunchen satt jag i telefonen med Försäkringskassan. Har tyvärr upplevt ganska snäsig ton därifrån, men denna kvinna jag pratade med var helt underbar. Så genomsnäll och vi pratade vidare utanför själva ärendet och det kändes som om vi skulle kunna prata hur länge som helst.


Jag har alltid varit emot uppdelningen av Föräldradagar, att dom splittras på hälften och att 90 dagar är låsta till ena föräldern. Jag förstår att det kanske ligger en fin tanke bakom, att man ska spendera lika mycket tid med sitt barn, men hallå? Alla familjer ser ju sååå himla olika ut. Tänk om varje familj själv skulle kunna välja hur man tar ut sina dagar. Vet bara vänner till mig som har sambos som spelar fotboll eller arbetar som bönder. Dom har ingen möjlighet att ta ut några föräldradagar och då är det väll väldigt synd att minst 90 dagar som då den andra föräldern skulle kunna använda för att barnet kunde få stanna hemma längre istället bara slängs bort?


Likaså dagar man kan dela på. lever man i en relation kanske samarbetet över att skriva över dagarna på varandra fungerar, men om man inte gör det? Som i mitt fall. Att jag har barnen på heltid, tar hela somrarna, lov mm men som ändå inte kan ta ut föräldradagar då den andra vägrar skriva över dom. Själv tycker jag det är riktigt fel. Eller?


Ifrågasatte systemet. Sade att tanken kanske är god, men i mitt fall och många andras fall brinner så mycket välbehövliga dagar bara inne, vilket i sin tur påverkar barnet.

Tänker speciellt om man ser att barnet enbart är boende hos en förälder, borde inte dom gemensamma dagarna skrivas över till boende föräldern och låta dom låsta 90 dagarna bara få bli kvar? Även dessa 90 dagar är ju tyvärr dagar som jag vet bara kommer brinna inne i mitt fall. Detta kan kan göra mig så frustrerad...


Vad tycker du om systemet?

Är det bra att föräldradagarna delas lika och 90 dagar blir helt låsta till den ene, eller borde varje familj få bestämma själv över hur dom delar upp dagarna?


Vore intressant att höra hur ni tänker, för jag kan gissa att vi är många som kanske tänker väldigt olika :)Ikväll tänkte jag måla klart den sista delen av den långa skänken jag håller på att fixa till vardagsrummet. Ska bli kul att visa er när det är klart..


KRAM

Gillar

Kommentarer