Verkar som om Matheus kommer bo här på heltid!

Godkväll fina!


Har du haft en fin dag? Ni som följt mig länge vet ju att det varit ganska jobbigt kring samarbetet med min minsting Matheus och hans Pappa. Direkt efter vår separation var det extra tufft och det jobbigaste var nog att vi såg så enormt olika på det här med trygghet och säkerhet när det kom till vår son.

Intresset för att umgås med honom har heller aldrig varit speciellt stort. Är inte det konstigt och lite typiskt vissa män om man får dra dom under en kant, att man gärna gör barn, men sen har man inte förmågan att lägga undan sina intressen för att sätta barnet först eller ett vidare större intresse i att få vara med dom så mycket som man kan?

Efter över ett års bråk, konflikter mm så försvann all min ork. Jag orkade inte längre försöka samarbeta eller förvänta mig något överhuvudtaget.

Jag undvek kontakt som inte var nödvändig och han kom och hämtade Matheus varannan helg och där var vi. Fram till idag. Han ringde facetime från Afrika där han nu befinner sig. Att åka mitt i en pandemi kan jag ha mina åsikter om, men ingenting han ens skulle respektera. Han kommer bli borta minst en månad. Men sen om han väl kommer in i landet igen när det är dags för hemresa vet man väl inte ännu, med tanke på restriktionerna och dom test som ska tas innan.

Men men, han upplevde Matheus väldigt ointresserad av att se sin Pappa på facetime, likt dom andra gångerna han ringt. Har försökt förklara att en månad är långt för en 2 åring och Matheus har även uttryckt flera gånger att han vill stanna hos mig och inte åka hem till Pappa, flera gånger och oftare desto längre dagarna går från att dom ses.

Hans Pappa kläcker då ur sig att jag kan ta honom som han uttryckte det. Inte med arg ton, utan med en bestämt och lugn röst.

Frågade vad han menade och då svarade han att han tänkt och det är bättre att Matheus får bo hos mig. Om detta är något han känner nu efter att ha spenderat tid med sin tjej och dom pratar giftermål, familj osv och tankarna kanske är att flytta till Afrika vet jag inte, eller om det är något han kommer ångra när han sen kommer hem och då vill ha honom hos sig igen vet jag inte, och det är det som är så jobbigt i samarbetet oss i mellan. han skiftar så mycket i intresse, humör och respekt gentemot mig. Ena stunden kan man ha en vettig dialog för att nästa tro att man drömt allting..


Vi får se hur allting blir. Orkar inte ens diskutera vidare om detta nu, utan tar en dag i taget. Han är ändå på andra sidan jorden just nu och lilleman ligger just nu i min säng och sover, precis där han ska vara..


Nu blev det mycket kvällsbabbel insåg jag precis.

Dags för ett avsnitt av Lyckoviken, sedan sova!


Puss och kram och tack för att du finns!

Gillar

Kommentarer

Mikaela
,

Låter som att det vore det bästa för Mateus,att bo hos dig på heltid.Har själv upplevt en vårdnadstvist och det tog hela 13 år innan mitt barn nu bor hos mig på heltid och har inte träffat sin pappa sedan september förra året.Barn har rätt till båda sin föräldrar men barn har också rätt till en trygg uppväxt.Du verkar vara en fantastisk förälder och man ser att dina barn är trygga individer.

Vickan
,

Hoppas hoppas på att det blir så!

Wimeno_twins
,

Åhh underbart för dig och lillkillen. Jag har själv väldigt stor erfarenhet av det där när det svänger något enormt hos andra fädern. Det är först och främst fruktansvärt dåligt för bsrnen och för det andra väldigt tufft som mamma i situationen... Hejja dig och Matteus ❤️.

Anke
,

Hoppas hoppas att det verkligen blir så! Det känns, utifrån iaf, som att det vore det bästa för Matheus, med tanke på hur du beskriver att han är när han varit där en helg osv. Som nån annan skrev - barn har rätt till båda föräldrar men framför allt till en trygg och lycklig uppväxt och det får han hos dig❤️ Plus att även du själv får mer lugn och ro (även om det säkert blir tufft att ha honom på heltid men jag tror ni två tjänar på det)!

Ida
,

Så bra! Han är inte värd sin fina, underbara son...

Nalliepallie
Nalliepallie,

Hej! det var verkligen berörande allt du skrev, jag fick så många tankar. Men skall försöka hålla mig någorlunda kort. Först och främst vill jag skriva att du inte är ensam. Det är så många som har liknande situation som dig. Det är verkligen starkt av dig att du vågar öppna upp dig så här.

Som föregående skribenter skrivit, håller jag med om att du kanske borde ha ensamvårdnad, för din sons trygghet. Det är också en process som man skall orka att ta sig igenom, som inte är så lätt och det är förståeligt. Det gäller bara att att inte ge upp!

Jag önskar er all lycka och att både du och din son är supersöta tillsammans! <3

Kram!

nouw.com/nalliepallie
Didi,

Jag hoppas verkligen att det blir ett beslut som är bäst för M och ingen annan. Jag önskar er allt gott och lycka. <3

blogg.loppi.se/strongerlife
Carro
,

Hej! Var inte dina andra barn oxå såna? Skrek, ville inte gå till sin pappa, ville inte sova där osv? Tänk du hänger ut dina barns pappa såhär mycket. Antar du tappar läsare hahahah

theresewickman
theresewickman ,

Tänk ändå att hur lustigt det är att kvinnan, mamman , tjejen alltid är den som ska skuldbeläggas? Att ansvaret som hans Pappa aldrig tar eller listan som kan göras lång varför M inte vill vara där är inte fel? Men att jag gjort ett inlägg om att min son kanske kommer bo här på heltid eftersom HANS egna Pappa vill det så är jag plötsligt den som är dum!? Så trött på att män kan bete sig som skit och kvinnor som vrider ut och in på sig själva och ändå är dom som skuldbeläggs av andra kvinnor! Vad har detta ens med hur mycket eller lite läsare jag har? Tjänar inga pengar på min blogg så är helt ointressant...

nouw.com/theresewickman
A
,

underbart. jag har mina på heltid men valde att låta det vara gm vårdnad. så om ni kan låta M va hos dig med ett visst umgänge som är tryggt för M hos honom så kanske ni slipper dra det genom rätten. bara det att han väljer att vara i afrika ist för umgänge med sin son är fördelar för dej o M. hoppas ni kan fortsätta ha bra dialog för M. du är grym <3

Sofie
,

Tur att han har en så bra mamma som du verkar vara <3