Enastående , kroppspositiv , ensamstående powerfull kvinna

FEM SAKER EN KVINNA INTE GILLAR MED SOMMAREN!

Jag är en riktig soldyrkare och skulle helst se att det var sommar året om.

Men det finns dock en del saker som jag inte tycker om med sommaren som jag under vinterhalvåret glömt bort när jag går och drömmer mig bort till sommaren och alla soliga dagar1

En lista med fem saker jag inte gillar med sommaren:

 • Skavsår på insidan av låren? Vet inte om det bara drabbar mig och mina ikke vältränade ben, men alla dessa varma sommardagar när låren klibbar ihop mot varandra och skapar sår som svider i veckor..
 • Stubb? Hur mycket jag än rakar bikinilinjen, benen och under armarna så lyckas man tydligen aldrig få med sig allt för när man sedan ligger där på stranden i soljuset  för att bättra på sin bränna så hittar man både glömda hårstrån, stubb och röda fläckar efter inflammerade hårsäckar.
 • Mens? Hur mysigt är det egentligen att ha mens mitt i sommaren? Visst det finns tamponger och man kan bada ändå, men hur ofta har stränder en toalett? Man vill ju inte byta Tampong i bilen eller bakom ett träd?
 • Smink? Hur kommer det säg att i varenda reklamfilm eller i filmer så ser alla kvinnor så tjusiga ut i solens ljus men i verkligheten så är man alldeles fuktig i ansiktet och allt smink droppar sakta bort. Mascaran rinner och för att inte tala om svetten som lägger sig som ett litet fruktigt lager mellan näsan och överläppen..
 • Otränad: Man har gått i tankar om att börja träna hela vinterhalvåret och så plötsligt kom sommaren snabbare än man trott och plötsligt står man där, otränad, med dallriga lår och en uppsvullen mage och inser att oavsett vilken bikini eller baddräkt du väljer så kommer det inte ge ett snabbt resultat. Bara acceptera sanningen och ha nya mål inför nästa sommar 😉

 

18762621_10211030366027823_19739621_n

IMG_1497

 

MG_6414

MG_6404
Någon som kan känna igen sig i något från min lista?  😉

Fler av mina tidigare listor:

FEM SAKER SOM HAR FÖRÄNDRATS SEDAN JAG BLEV MAMMA

8 BARNPROGRAM SOM BEVISAR ATT DET VAR BÄTTRE FÖRR

NÄR SKA MAN VABBA

SÅ KLÄR DU DITT BARN PÅ FÖRSKOLAN

Puss & Kram

30 reaktioner på ”FEM SAKER EN KVINNA INTE GILLAR MED SOMMAREN!

 1. Ja det med skavsår på låren är inget vidare😡 Har också problem med detta! Får lägga kompresser imellan låren som ja köpt på Apoteket så jobbigt! Svider jätte mycket annars!

  1. Känner igen det med skavsår…min syrra kom med ett super tips så nu har jag aldrig problem längre….köp glidmedel o smörj med…låter knäppt men det funkar….du får inte den friktionen som ger skav …där är silikon i glidmedel o det gör att det inte torkar..super bra🖒🖒

  2. Hej!
   Jag har köpt nåt som heter bandelette mot lårskav. Jättesöta o jätteskön att ha på låren. Googla så hittar du, finns en svensk sida.Vi är många med det problemet som det inte pratas om. Tack för en fin blogg .

   1. Tack för bra tips och JA du har helt rätt att det pratas alldeles för lite om vardagliga problem som många ”lider” av.. KRAM

  3. Mot skavanker lår har kappahl trosor med längre ben, toppen. De syns inte
   under kjol/klänning.
   Mot mens använder du menskopp. Töm den 2-3 ggr/dag. Smidigt!!

  4. Mot skavanker lår har kappahl trosor med längre ben, toppen. De syns inte
   under kjol/klänning.
   Mot mens använder du menskopp. Töm den 2-3 ggr/dag. Smidigt!!

   1. Tack för tips.!!. Menskopp har jag hört gott om men känner bara obehag av själva namnet så skulle nog aldrig våga prova det 😉 <3

 2. Skavsår slipper man om man använder deo i stift (alltså inte roll-on), fungerar jättebra!
  Ha en fin sommar.

 3. Skavsår slipper man om man använder deodorant i stift (alltså inte roll-on), fungerar jättebra!
  Ha en fin sommar.

 4. Åh, vad jag känner igen mig i dessa 5 punkter! Men måste ändå säga att jag är så sjukt imponerad över din viktresa som du tidigare gjort. Det är något som jag oxå måste lyckas med, måste bara hitta motivationen igen……… hälsningar Kicki

  1. Tack, vad kul att höra!! Bara man bestämmer sig till 100 % och är inriktad på att klara av det så kommer du göra det galant :) <3

  1. Det är flera som tipsat om Menskopp men tycker bara själva namnet låter obehagligt? Tycker bara att tampong är obehagligt att sätta in, då låter menskopp för mig hundra gånger värre?

 5. Mot skavanker lår har kappahl trosor med längre ben, toppen. De syns inte under kjol/klänning.
  Mot mens använder du menskopp. Töm den 2-3 ggr/dag. Smidigt!!

 6. Mot skavanker lår har kappahl trosor med längre ben, toppen. De syns inte
  under kjol/klänning.
  Mot mens använder du menskopp. Töm den 2-3 ggr/dag. Smidigt!!

 7. Precis alla punkter känner jag igen mig i eller ja alla utom menspunkten (då jag ingen mens har) men vet precis vad du menar..😊

 8. Det är därför man inte rakar längre… vaxning är det absolut bästa jag börjat med! Håren blir tunnare och inte lika stickiga och resultatet håller väldigt mycket längre :) Gör inte så ont som man tror heller!

  1. Jag har tänkt vaxa mig flera gånger men det ser ut att göra så vansinnigt ont? Tänker speciellt på Bikinilinjen?

 9. Känner igen mig! Men jag kan rekommendera menskopp! Man kan gå hela dagen utan att behöva ens fundera på att man har mens, alltså inget mer problem på stränder utan toa 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *